Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
IKSU Ungdom
IKU

Damerna går för ett avgörande i kvalet

27 mars 2019 10:41

Seger med 6-3 i den första kvalmatchen borta mot IKSU Ungdom. Nu går damerna för en ny seger och avancemang till den avgörande play-off omgången om en plats i SSL.


I kvalet till SSL som inleddes den gångna helgen vann IBF Falun med 6-3 på bortaplan mot IKSU Ungdom. Det betyder att laget har ett bra utgångsläge att avgöra matchserien ikväll och ta sig vidare till den sista avgörande play-off omgången om en plats i SSL.

– Vi har en bra känsla och stämning i laget efter matchen uppe i Umeå i söndags. Vi tränade på bra i måndags och sen lät jag laget vila i går, berättar tränaren Danne Dalbjer.

Ett avbräck för laget är att den pålitlige poäng och målgöraren, forwarden Ingela Hansson ådrog sig en skada i kvalmatchen uppe i Umeå och tvingas avstå kvällen match.

– Det är så klart alltid tråkigt när sådant händer, men det ingår ju i spelet och i övrigt kan jag säga att vi kommer att ställa upp med helt ordinarie lag, berättar Danne Dalbjer.

18.30 ikväll är det alltså uppdukat för en härlig kvalrysare i Jalas Arena. Alla vet vad som står på spel. Förlust och det blir en tredje avgörande match uppe i Umeå. Seger för IBF Falun och man är vidare till en avgörane matchserie i bäst av tre där vinnaren spelar i SSL nästa säsong.

Motståndare där blir med all säkerhet Nacka Wallenstam, seriesegrarna som är obesegrade den här säsongen och som i sin matchserie besegrade Sundsvall med klara 10-2 i den första matchen.

– Ja där är ju Nacka storfavoriter, alla är väl säkra på att de tar det i två raka matcher, och så borde det bli, kommenterar Danne Dalbjer.

Men innan IBF Falun är där måste man alltså vinna en match till mot IKSU Ungdom.

– Det ska bli riktigt kul att få spela den här matchen på hemmaplan i kväll. Det är sådana här matcher vi vill uppleva och spela, att få chansen att inför publiken på hemmaplan ha chansen att avgöra den här matchserien. Vi är ödmjuka och ska gå in och göra ett stenhårt jobb, nu vill vi vidare och få spela den där avgörande kvalomgången. Därför hoppas vi på ett extra bra publikstöd ikväll som kan lyfta oss fram till seger och fortsatt avancemang mot SSL, säger Danne Dalbjer med en liten vädjan till de rosa supportrarna att ta sig till Jalas Arena ikväll klockan 18.30!