Lundmark efter segern mot Jönköping – “Vi har bäst boxplay i serien”

6 januari 2020 22:15
Intervju

För första gången 2020 öppnade Guide Arena idag dörrarna för den 21:a omgången i SSL och IBF Falun tog emot Jönköping i kampen om tre poäng.

Gästerna var de första som spräckte nollan med ett mål på straff. Därefter så gav Falun svar på tal några minuter senare med två mål för egen del innan perioden var slut. Period två bjöd på två mål till för Falun. Tredje fylldes av drama efter elva minuter när Falun åkte på matchstraff. Däremot så tände publiken till i det läget och hejade sitt lag igenom de fem minuterna utan att släppt in ett enda mål. Matchen slutade 7-3 och tre poäng stannr kvar i Falun denna kväll.

Hur kändes formen idag Emil Lundmark?
-Laget stod för en stabil insats. Det var mycket bra fart på fötterna på de flesta. Alla tre femmor spelade bra. Sedan klickade det inte hundra procent alla gånger. Såg helt ok ut i powerplay och boxplay. Rätt bra match. För mig personligen så lite samma, stabilt. Fick mycket närkamper i mittspel och många dueller. Där kände jag mig stark i kroppen idag och fick hjälpa femman.

Var det något under matchen som överraskade?
-Jag tycker inte de bjöd upp riktigt. De låg under med tre/fyra bollar men gick inte upp. Men de gör ju det bra och vi blir frustrerande ibland. De var lite passiva men de saknade ju några offensiva spelare så det kanske var därför. Det blev rätt konstig matchbild i tredje men vi löste det bra och var starka.

Vad var strategin för att få Jönköping på fall?
-Vi pratar mycket om hur de spelar försvarsspel 2-2-1. Att använda olika ytor på planen. Sedan tyckte tränarna att vi skulle köra mer hemjobb, springa mer och jobba hårdare. Vilket jag tycker vi gjorde.

Vad är nyckeln till att få så effektivt boxplay som ni visade upp i tredje?
-Främst så var vi stabila, jag tror vi har bäst boxplay i serien så där är vi trygga. Vi vann bollen tidigt och då har vi spelare som Rasmus och Johansson som är bra på att hålla bollen. Så vi fick bra rull där. Publiken hjälpte oss också och vi fick energi av dem. Det var en stark insats av laget.

Vi såg både Holmgren och Fahlström i matchuppställningen idag men vi såg inget av dem på planen. Betyder det att vi kommer få se dem tillbaka snart?
-Med Holmgren så vet jag faktiskt inte. Det närmar sig tror jag. Han är med lite och tränar med övningar och så. Johan var med och körde på träningar med skott men inte så mycket närkamper. Får se hur långt bort det ligger. Det närmar sig iallafall för båda. Det är två fina killar som förtjänar att få vara med och spela.