Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Onsdag
25 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Söndag
03 Dec 1 match
Tisdag
05 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Tisdag
12 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 2 matcher
Fredag
29 Dec 2 matcher
Onsdag
03 Jan 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Torsdag
11 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 2 matcher
Torsdag
18 Jan 1 match

Passningen: Linnéa Wilhelmsson

6 november 2023 09:48

Om du hängt med på vår hemsida vet du att Linnéa Wilhelmsson värvades över till Falun alldeles nyligen från Pixbo för att stärka upp på backsidan hos oss. Lisa Clason har träffat vårt nyförvärv!


Linnéa föddes 1999 och växte upp i Lindome söder om Göteborg tillsammans med sin storebror Rasmus. Ett par år innan flytten till Dalarna bodde hon i Mölndal.

När hon var i 7-årsåldern började hon spela innebandy i Lindome IBK för att sedan gå över till Pixbo hösten 2016. I och med detta gav hon upp sitt fotbollsintresse och valde att satsa på innebandyn. Under gymnasietiden gick Linnéa NIU innebandy på Katrinelund gymnasium där hon läste ekonomiprogrammet. Efter studenten blev det ekonomi- och ledarskapsstudier vid Handelshögskolan och Linnéa jobbar nu som redovisningskonsult. Efter flytten till Falun har det blivit mycket distansarbete och det är ju positivt att det går att lösa på det sättet.

När jag frågar Linnéa hur det kom sig att hon flyttade hit säger hon: ” Det började med att jag ville ha ett miljöombyte och Falun har de senaste åren varit ett topplag så de var intressanta. Jag hade en bra dialog med Johan Fahlström och tjejerna i laget är jättehärliga.” Falun mötte Pixbo tidigt den här säsongen och Linnéa spelade då fortfarande kvar i Pixbo vilket var speciellt berättar hon.

Är man elitidrottare upptar naturligtvis ens idrott en stor del av livet och för att hålla i längden är återhämtningen viktig. ” Jag har ingen jättespecifik rutin för återhämtning men det är skönt att ta en promenad och få lite luft och kanske ta ett lugnt gympass. Jag försöker koppla av mentalt, vara med vänner och familj och se en serie t ex.”

Linnéa är än så länge ny i vår stad och har inte hunnit se och uppleva så mycket men hon tycker om att det är nära till allt i motsats till en större stad som Göteborg. I framtiden vill hon gärna resa lite mer och upptäcka nya ställen och vad gäller jobbkarriären testar hon sig fram uppger hon.

Nedan kommer följarfrågorna från Instagram:

Hur känns det att dam-SSL inte får lika mycket uppmärksamhet, bara i finalerna? Borde det inte bli ändring?

”Det är aldrig jämställt men ska man titta på vad som skrivs så är Innebandymagasinet ändå rätt jämlika. I övrig press syns det inte så mycket alls om innebandy, så jag upplever att själva sporten saknas mer än att det handlar om damer eller herrar. Lyft sporten över lag tycker jag.”

Vad använder du för klubba?

”Jag har inte hunnit byta märke till vår sponsor Oxdog så än så länge har jag Unihoc.”

Hur är en Rottne H21 i skogen?

”Jag vet inte, det är inte mitt kunskapsområde.”

Vad tycker du om Falun som stad?

”Det är mysigt och nära till allt.”

Var det enkelt att tacka ja till IBF Falun?

”Ja.”

Trivs du i Falun? Du är jättebra!

”Ja än så länge trivs jag jättebra. Jag längtar efter att få flytta in i en egen lägenhet och landa ordentligt här.”

Linnéa skickar passningen vidare till:

”Ellen Svensson”

Hur lyder din fråga till henne?

”Vad är dina fördomar om göteborgare?”

Håll utkik på Instagram så kan du ställa din fråga till Ellen!