Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Eric Björk återvänder till herrlagets bås

17 maj 2024 14:28

Efter en lång spelarkarriär och två säsonger vid sidan av Thomas Brottman i IBF Faluns herrlag, har Eric Björk lett damlaget de senaste tre säsongerna som huvudtränare. Nu återvänder han till platsen där hans ledarkarriär på elitnivå startade – herrarnas bås, som assisterande tränare.


Som spelare vann Eric Björk ett SM-guld med IBF Falun och har meriter från landslaget samt spel i Schweiz och Linköping. Efter sin spelarkarriär blev han assisterande tränare till Thomas Brottman under två säsonger, vilket resulterade i två SM-guld. Nu hoppas han kunna utöka sitt medaljskåp ytterligare som assisterande tränare till Henrik Lorendal.

"Först och främst är det en rolig utmaning! Målsättningen är tydlig och planen klar – mästartiteln ska tillbaka till Dalarna. Samtidigt pågår ett generationsskifte; nya, unga spelare ska fostras i 'Faluandan', vilket också är en spännande process. Vi får in några fina unga spelare, samtidigt som tidigare talanger nu börjar etablera sig på allvar. Dessutom har vi kvar ett gäng äldre spelare som fortfarande är viktiga för gruppen. Totalt sett är det en rolig och spännande mix.

Som huvudtränare för IBF Faluns damlag ledde Björk laget från många år utanför slutspelet till semifinalplatser i både SSL och Svenska Cupen under de senaste säsongerna. Trots att man stött på motstånd från de stora giganterna som Thoréngruppen, har erfarenheterna varit värdefulla. "Jag känner att jag har utvecklats mycket som ledare. Det är lite annorlunda att vara huvudtränare; där är man 'chef' på ett tydligare sätt. Jag har haft en rolig resa och tar med mig mycket från dessa år."

Att gå från dam- till herrlaget var inte självklart. Eric har under åren knutit starka band till spelartruppen och hade velat föra damlaget hela vägen till SM-finalen."Man får väl säga att vi har etablerat Falun som ett topplag. Även om det fortfarande är en bit kvar innan vi kan utmana giganterna på allvar, så vet jag att vi är på rätt väg och att vi kommer att nå målet. Vi, och nu, menar jag vårt damlag, kommer att vara i final. Det kan, de vill och de kommer”, avslutar Eric Björk.

Rickard Hedlund, Sportchef IBF Falun, kommenterar ny assisterande tränare Eric Björk med följande ord: "Jag är mycket glad att kunna meddela att Eric Björk återvänder som assisterande tränare till vårt herrlag. Eric är en välmeriterad SSL-tränare med flera framgångsrika år bakom sig i damsektionen i IBF Falun, där han har varit en nyckelperson de senaste åren.

Eric är en noggrann ledare som inte lämnar några detaljer åt slumpen och har en hög kravställan både på sig själv och i den miljö han verkar i. Med två SM-guld på två försök under sin senaste sejour som assisterande i herrlaget, är Eric ett nygammalt ansikte som jag är mycket stolt över att få tillbaka.

Det känns tryggt att ha Eric Björk med på båten när vi nu siktar på att ta hem SM-guldet till Falun. Hans erfarenhet, kompetens och tidigare framgångar gör honom till en ovärderlig tillgång för laget. Jag ser fram emot att tillsammans med Eric skapa nya framgångar och nå våra högt ställda mål".