Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Från käftsmäll i Globen till revanschens år!

12 september 2023 21:11

Globen 22 april 2023. Slutsignalen har precis ljudit, på resultattavlan står det 4-5 och förlusten är ett faktum. Den rosa familjen basunerar ut sitt stöd till spelarna men i IBF Faluns trupp är det nattsvart, man har precis tagit SM-silver. På lördag startar resan mot Friends Arena och en ny final - Lisa Clason har träffat Thomas Holmgren inför stundande säsongsstart!


I ett lag som IBF Falun är målen väldigt högt satta och ett silver är inte bra nog. Jag bad om en pratstund med tränaren Thomas Holmgren för att ta reda på hur laget gått vidare efter finalförlusten.

”Vi tar med oss silvret som motivator och hämtar kraft ur det. Det kan vara bättre att starta upp en säsong med ett silver i stället för ett guld, för oss är det en bra drivkraft att få den käftsmällen.” säger Thomas.

Jag träffar honom under ett av de sista träningspassen innan seriestart och nere på planen genomför spelarna ett riktigt tufft fystest. Thomas berättar vidare att han och Christian Wagneryd, assisterande tränare, har rannsakat fjolårets upplägg och gjort en del justeringar i försäsongen som startade vid månadsskiftet maj – juni. De ville ha in en förändring för att mentalt bryta gamla mönster och skapa en nytändning och det har bland annat renderat i en högre kvalitet på sprint- och gymträningen samt att de skalat ner intervallpassen.

”Vi har varit mer benägna att prova nya saker för att vi ska stå rustade kommande säsong” säger Thomas.

Det har inte varit någon uttalad målsättning från föreningens sida men IBF Falun siktar högt och går för en trippel i år, det vill säga att vinna Champions cup, Svenska cupen och SM-guldet. Noggranna förberedelser, detaljerade individuella målsättningar och en väl sammansatt spelartrupp ska skapa förutsättningarna för det.

Vi samtalar vidare om lagbygget och hur han som tränare ska förvalta både gamla och nya spelares förmågor och kompetenser. Thomas säger att det är viktigt att låta spelarna briljera inom sina områden och att de får göra sina grejer. Samtidigt ingår de i ett större sammanhang och det förutsätter att man kliver in i lagets träningskultur och att man går för fullt och tävlar på varje träning. Det är bra med nytt blod i truppen och det kan skapa en större hunger och öka motivationen ytterligare. Hela laget, både spelare och ledare, har ett ansvar att höja sig ett snäpp och vara bättre än i fjol.

Nedanför oss på planen börjar golvet fyllas av utmattade och utslagna spelare där samtliga gett allt på kvällens fyspass. När jag lämnar arenan tänker jag på Thomas ord ”det här blir revanschens säsong” och efter att ha sett kvällens träning kan jag tveklöst säga: VI ÄR REDO.

Är du redo att starta sösongen? På lördag kl 16:00 spelas herrarnas hemmapremiär - köp din biljett här och stötta laget på plats!