Tisdag
22 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Torsdag
31 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Måndag
04 Apr 1 match
Onsdag
06 Apr 1 match
Fredag
08 Apr 1 match
Måndag
11 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Klart med huvudtränare för IBF Falun Dam kommande två säsonger!

15 januari 2022 10:00

När Daniel Dalbjer lämnade uppdraget som huvudtränare och sportchef för IBF Faluns damer i oktober tog Eric Björk, tidigare spelare och assisterande tränare i herrlaget över och skrev ett kontrakt för resten av säsongen. Nu står det klart hur den långsiktiga tränarlösningen ser ut.


Eric Björk har undertecknat ett nytt kontrakt som löper över säsongen 2023/24 och förblir alltså huvudtränare för IBF Faluns damer även de nästkommande två säsongerna.

”Som jag sade när vi tog in Eric så var han tidigt vår huvudkandidat. När vi nu har utvärderat den tid som varit under hans ledning tycker jag att vi sett allt det vi hade hoppats att se. Hans ledarskap går hem i gruppen, vi ser en kontinuerlig utveckling av spel och individ och hans engagemang i att få laget att lyckas är hundraprocentigt varje dag.”, säger IBF Faluns klubbchef Daniel Lindkvist.

”Det här är en viktig pusselbit att få lägga på plats i vår fortsatta satsning. Vi vill att våra damer ska nå den nivå där herrarna är och har varit och vi är övertygade om att vi är på rätt spår. Det är en spännande resa och där är Eric central som ledare för laget.”

Eric Björk ser fram emot det fortsatt arbetet med laget och satsningen mot toppen.

”Jag ser en spännande utmaning i att fortsätta resan med detta talangfulla lag. På den korta tiden jag har varit med laget nu känner jag att vi har utvecklats tillsammans och spelarna tar steg i utvecklingen och prestation hela tiden”, säger Eric om beslutet att förlänga kontraktet och jobba vidare med laget.

”Att ta över mitt i en säsong är lite komplicerat och utrymmet för att sätta min prägel fullt ut är begränsad. Nu när vi har kommit överens om en förlängning ser jag fram emot att avsluta denna säsong på bästa möjliga och vetskapen om att kunna starta nästa säsong med att sätta mina tankar och idéer från start känns väldigt bra. Att vi hittar kontinuitet är en viktig faktor för framgång och utveckling.”

”Min upplevelse med spelartruppen är att den är sammansvetsad och det finns en bra kemi mellan spelarna. För mig är den spännande att jobba med. Det finns flera nivåer kvar i varje individ att få ut i spelet och vi har många detaljer kvar att utveckla i spelet som lag, vilket gör uppgiften rolig och utmanande.”, avslutar Eric.