Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Emil Ruud inför Visby borta

28 februari 2020 08:57

Med en redan säkrad serieseger fortsätter Faluns jakt på poängrekordet i SSL när man på lördag tar båten till Visby för att spela match. Hemmalaget slåss för sin överlevnad i ligan och Emil Ruud tror att det blir en målrik match som kontrolleras av IBF Falun: ”Vi kommer ha övertaget.”


10-3 seger hemma mot Helsingborg senast och du stod själv för ditt första hattrick i klubben, hur känns den egna formen?
-Formen känns bra. Jag har börjat komma igång mer och mer nu på slutet och kommer in i spelet bättre. Nu ligger fokuset på att avsluta seriespelet bra och spetsa formen inför slutspelet.

På lördag ställs ni mot Visby som slåss för sin överlevnad i SSL, vad har du för tankar om matchen?
-Det kommer bli en match där vi har mycket boll och de kommer ligga lågt i försvarsspelet. De har en del snabba spelare som de vill ställa om på, det får vi vara beredda på. Men vi kommer ha övertaget och jag tror att det blir en målrik match till slut även om de spelar defensivt.

Det är din första säsong i klubben, är du nöjd med din insats?
-Jag är nöjd med säsongen och det har varit kul. Lagkamraterna har tagit emot mig bra i truppen och allting på den fronten har känts bra. Det flyter på och det är ett roligt lag att spela innebandy i.

Du har fått spela ihop med din barndomskompis Malte under säsongen, hur har det varit?
-Det är såklart skitkul. Vi har spelat ihop tidigare när vi var yngre men har även spelat ihop i landslaget en del. Nu i Falun spelar vi i en femma som ska producera framåt, samtidigt som vi måste jobba hårt i defensiven.

Kan du inte se matchen på plats ser du matchen på SSL play lördag 17:00! (https://www.innebandy.tv/livestream?id=20143)