Järfälla Bele
JB

Dramatisk avslutning fällde damerna hemma mot Bele/Barkarby

28 oktober 2018 17:53

IBF stod för en blixtrande matchöppning med en snabb 3-0 ledning i hemmamötet mot Bele/Barkarby. Men med en lika blixtrande avslutning hämtade gästerna upp till 4-4 under ordinarie matchtid. Det var också Bele som avgjorde med ett snabbt mål i förlängningen.

I veckan blev de uttagna till U19-landslaget och Euro Floorball Tour i Schweiz i november. I inledningen av matchen mot Bele/Barkarby visade syskonen Clara och Frida Hellren varför.

3-0 till IBF efter första halvan av perioden där Clara stod för två och Frida för ett av målen. De delade också assist till varsitt av målen.

Den inledningen fick också motståndarna Bele/Barkarby attt begära timeout. De hade säkert känslan att IBF hade fått spelat ut och fått sina mål lite för enkelt så långt i matchen. Gästerna kom också ut med ett lite mer disciplicerade och agarade lite kraftullare i sitt spel.

12.02 in i perioden fick IBF-backen Elin Wohlfart bäras ut av lagkamrater efter att hon vridit knäet olyckligt i en närkamp med en motspelare.

Matchbilden jämnades ut något och Bele/Barkarby fick chansen att komma in i matchen genom reduceringen till 3-1 fem minuter före pausvilan.

IBF fick sedan chansen tre gånger om att spela powerplay. Det saknades inte lägen med det dröjde till det tredje läget, 11.50 in i mittperioden innan Tone Einstulen hittade fram med en öppnande passning till Anna Dömstedt som kunde utöka ledningen till 4-1.

I den sista perioden reducerade Bele/Barkarby till 4-2 efter 11.49 genom Rebecka Jansson. Hon skulle även spela huvudrollen i slutskedet av matchen. Med två snabba mål i den näst sista matchminuten både reducerade och kvitterade gästerna och matchen stod 4-4 efter tre spelade perioder.

Det tog sedan gästerna bara 18 sekunder innan det avgörande målet satt i förlängningen.

Ett snöpligt och en högst oväntad avslutning på matchen för IBF-damerna.

Tränarteamet Daniel Dalbjer och Henrik Rullander dröjde sig kvar inne i arenan och analyserade matchen.

– Vi ska inte behöva förlora en sådan här match. Kändes som vi kunde avgjort matchen tidigt, men de ger inte upp och får ett bra grepp om oss och då går det så här. Det gäller för hela laget att behålla fokus ända till slutsignalen, annars vinner vi inga matcher, sammanfattar Dalbjer och Rullander.

I tabellen efter sex spelade omgångar parkerar vi på andra plats med 13 poäng, samma poäng som Hammarby och Bele/Barkarby. Toppar gör allt jämt obesegrade Nacka med sina maximala 18 poäng.

Nästa match spelar damerna kommande helg då Strömsbro kommer på besök söndag 4 november 16.00.