Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 1 match
Onsdag
19 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Fredag
12 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Lördag
10 Nov 1 match
Idag 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Torsdag
21 Feb 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Kalmarsund
KAL

En match som ingen av stjärnorna vill förlora

7 november 2018 07:54

I landslaget hjälps de åt och kämpar ihop för att vinna matcherna. Men ikväll ställs de båda landslagsstjärnorna, IBF:s Alexander Galante Carlström och Kalmarsunds Kim Nilsson emot varandra i en match ingen av dem vill förlora.


Om en månad är det tänkt att de båda tillsammans ska fixa ett nytt VM-guld till Sverige. Men när deras klubblag nu drabbar samman, då står de på varsin sida och gör allt vad de kan för att besegra sin motståndare.

Kalmarsund, nykomlingar i SSL har fått en flygande start i serien. 13 poäng på de inledande nio matcherna och en plats på topp åtta vilket betyder en plats i slutspelet i detta nu.

Mer än godkänt av en nykomling, men som sagt i laguppställningen finns meriterade Kim Nilsson.

Kalmarsunds egen superstjärna som för två år sedan återvände till moderklubben som mycket tack vare Kim nu alltså är ett SSL-lag igen.

Då var han rubrikernas man, när han köptes loss från sitt långtidskontrakt med AIK, och enligt uppgift blev den dyraste övergången i svensk innebandy, en summa på 1,4 miljoner kronor har nämnts i sammanhanget.

Å Kim Nilsson levererar, på de nio inledande omgångarna står han noterad för 20 poäng, fördelat på lika många mål och assist vilket placerar honom på fjärde plats i poängligan i SSL.

Därmed skuggar han Faluns Alexander Galante Carlström i toppligan. 23 poäng, 16 mål och sju assist på nio matcher är Galantes resultat vilket ger honom en andra plats i poängligan.

Den toppas så här långt av Höllvikens Johannes Wilhelmsson, 24 poäng, 9 mål och 15 assist.

I landslaget har Galante och även övriga landslagsspelare i laget hängt ihop med Kim i många år.

– Jag har spelat i samma lina som Kim i några år i landslaget, han är en bra framspelare, men även en duktig målskytt.

När han har vaknat på rätt sida så är han extremt jobbig för motståndarnas försvar, med sin räckvidd, ögon och sitt målsinne, beskriver Galante Carlström sin mot och medspelare.

Kim Nilsson, som i år fyllde 30, ett år äldre än Galante har hunnit med 179 landskamper, mot Galantes 119.

Ser man till mål och poängproduktionen i landslagset så är de båda ganska jämna, men en liten fördel där för Kim Nilsson som snittar 1,88 poäng per landskamp. Detta att jämföra med Galante Carlströms 1,72.

Återstår att se vem av de båda som producerar flest poäng i kvällens match, men som sagt det viktigaste. Det här är en match som ingen av de båda vill förlora.

– Vi får se, Kim är en duktig lirare och det är svårt att nå honom. Han är duktig på att täcka boll och har en förmåga att hitta fram med sina diagonalpassningar väldigt ofta, analyserar Galante Carlström.

Då vet ni lite vad ni har att se fram emot i kvällens match. Två spelare att hålla ett litet extra öga på. Som vanligt i hemmalaget alltså Galante, men ikväll även Kim Nilsson i motståndarna Kalmarsund.