Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Hemma
Örebro
ORE
Borta
Falun
FAL

Galantes poängshow när IBF Falun vann stort

6 februari 2019 20:59

IBF Falun hade inga som helst problem att plocka hem säsongen tredje seger mot Örebro. Bortamötet slutade hela 12-2 till Falun där Alexander Galante Carlström låg bakom sju av målen.


Mötet i Idrottshuset var det tredje den här säsongen mellan Örebro och IBF Falun. Både de tidigare mötena har slutat med klara segrar för IBF, senast med hela 14-1 hemma i Jalas Arena.

Därför var det inte helt oväntat att IBF direkt tog kommandot om matchen och gick upp i en klar 6-1 ledning efter den första perioden.

Poängmässigt anförda av Alexander Galante Carlström som låg bakom fyra av målen. Ett noterades han för själv, och vid de tre sista IBF-målen i perioden var det han som levererade den målgivande passningen.

Galante som dragits med lite ljumskproblem som höll honom borta från helgens landslagsspel var rejält på gång i matchen.

I den andra perioden satte han själv 2-7 målet framspelad av Omar Aldeeb och vid nästa mål spelade han fram Emil Johansson. Emil som sedan fixade tvåsiffrigt när IBF gick till pausvilan med en 10-2 ledning.

I inledningen av den sista perioden gick IBF Falun på knock direkt, 2-11 genom Galante Carlström efter 33 sekunder och bara halvminuten senare noterades Omar Aldeeb för sitt andra mål och tredje poäng i matchen.

Där trodde nog de flesta att även den sista perioden skulle bli en målrik historia, men några fler mål blev det inte i matchen.

I den här matchen var IBF Falun allt för överlägsna sina motståndare. Då blir lördagens match hemma mot Pixbo Wallenstam en bättre värdemätare på hur IBF står sig. Falun vann ju senast nere i Göteborg med 9-7, men när lagen möttes i Falun i höstas knep Pixbo segern efter förlängning.