Helsingborg
FCH

IBF Falun stod för en rejäl urladdning mot Helsingborg

23 februari 2019 19:08

IBF Falun gjorde processen kort med gästande Helsingborg. 3-0 efter den första perioden. 9-1 efter två perioder slutade med en förkrossande 11-2 seger. Detta inför hela 2 386 åskådare i Jalas Arena.

IBF fick en riktig smakstart i hemmamötet mot Helsingborg. Omar Aldeeb styrde fram en boll till Casper Backby som nästan retfullt enkelt slog in 1-0 bollen, detta redan efter 1.03.

En viktig matchstart för hemmalaget som närmsat kommer från en förlust borta mot Mullsjö tidigare i veckan.

Samtidigt en viktig signal till Helsingborg som vann senast när lagen möttes nere i Helsingborg med uddamålet 8-7.

Omar Aldeeb kopierade nästan sin passning när han efte 3.59 spelade fram Simon Berg som ökade på till 2-0.

Efter den inledningen fortsatte IBF att föra matchen under den första perioden där hemmalget genom Johannes Larsson även ökade på till 3-0 före pausvilan. – Vi fick en riktigt bra start på matchen, och bra utdelning direkt vilket så klart gav oss en bra känsla, summerade Omar Aldeeb efter den första perioden.

Att det här helt och hållet var IBF Faluns match stod klart direkt i den andra perioden. 4-0 efer 21 sekunder och sen två snabba mål inom loppet av 36 sekunder i den fjärde matchminuten.

Det hela rullade iväg till hela 9-1 innan perioden var slut där vi noterar två mål vardera för Emil Johansson och Ciya Hajo.

Adam Colling som avslutade med ett powerplay mål i den andra perioden följde upp med ytterligare ett mål i numerärt överläge i inledningen av den sista perioden.

Alexander Hallén fastställde sedan slutresultatet framspelad av Omar Aldeeb som därmed noterade sitt fjärde assist och totalt fem poäng i matchen.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra insats, sen var det ju skönt för mig att få utdelning med två mål i powerplay och två assist, kommenterade Adam Colling efter matchen.