Söndag
24 Mar 2 matcher
Tisdag
26 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Tisdag
09 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Höllviken
HÖL

Seger i seriens sista hemmamatch

9 mars 2019 19:12

Det blev seger med 8-5 mot Höllviken i sista hemmamatchen i SSL. Nu väntar Linköping borta innan slutspelet drar igång.


SSL-säsongen går nu in i sitt slutskede. För Falun som sedan länge har kunnat förbereda sig för slutspelet besegrade Nu väntar Linköping på bortaplan innan slutspelet inleds med den första kvartsfinalen hemma i Jalas Arena den 21 mars.

I matchen mot Höllviken gick IBF Falun upp i en 3-1 ledning efter den första perioden. En ledning som kunde varit något mål större då bland annat Alexander Galante Carlström som visserligen inledde målskyttet även missade en straff.

– Vi kommer igång rent spelmässigt ju länge perioden gick tycker jag, summerade Omar Aldeeb, 3-1 målskytten efter den första perioden.

Aldeeb som den här säsongen gjort poäng i varje match, återstår att se om det håller i sig även när serien summeras efter matchen mot Linköping.

Det här var även en match i matchen mellan seriens två bästa poänggörare. Inför matchen stod Höllvikens Johannes Wilhelmsson på 82 poäng och Galante Carlström på 75 poäng.

När mathen summerades vid full tid och resultatet 8-5 stod Galante noterad för tre mål och Wilhelmsson för ett. 83-78 alltså i fördel Wilhelmsson i kampen om poängligan inför sista omgången.

Faluns sista mål i matchen gjordes av Malte Lundmark, hans 31:a mål i serien den här säsongen.

– Tycker vi visar bra kvalité i matchen, men vi var ändå inte på topp på något sätt. Annars har väl säsongen gått över förväntan och jag vill så klart behålla den här fomen över slutspelet, summerade Lundmark.

Ja han liksom övriga spelare i laget går ju mer och mer och tänker på det kommande slutspelet och vilket lag som de skall välja som motståndare i kvartsfinalen.

– Visst så är det men vi har inte snackat någonting i laget ännu om vilket lag vi vill välja att möta, det får vi ta efter sista seriematchen, avslutar Malte Lundmark.