Onsdag
11 Apr 1 match
Lördag
21 Apr 1 match
Onsdag
19 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Fredag
12 Okt 1 match
Söndag
21 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Lördag
10 Nov 1 match
Idag 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Onsdag
19 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Torsdag
21 Feb 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Strömsbro
STRO

Sekunddramatik när Strömsbro besegrades efter förlängning

4 november 2018 18:05

Med ett mål i matchens sista sekund fixade IBF Falun till en förlängning hemma mot Strömsbro. Där klev Tone Einstulen fram och avgjorde och fixade även extrapoängen.


IBF Falun ville bjuda upp till en bättre match och resultat än den senaste hemmamatchen som slutade med en snöplig förlust efter förlängning.

Den första perioden hemma mot Strömsbro slutade dock med underläge 1-2, då hade Falun genom Tone Einstulen också missat en straff. Gästerna utökade också ledningen i inledningen av den andra perioden. – De bjuder upp och bjuder oss på bra motstånd, så långt i matchen, kommenterade IBF-tränaren Daniel Dalbjer.

Falun behövde komma in i matchen igen och de fick chansen. Två utvisningar och i båda de numerära överlägena höll sig Ingela Hansson framme och såg till att det var kvitterat efter 13.20.

Vid båda målen assisterades hon av Nathalie Engström som 31 sekunder före pausvilan ocskå klev fram som målskytt och såg till att IBF för första gången i matchen var i ledningen.

Trots ett visst grepp så bjöds gästerna in i matchen igen i den sista perioden. Två mål i inledningen av perioden och gästerna hade återtagit ledningen.

När utdelningen uteblev så var det läge för tränaren Daniel Dalbjer att ta en timeout i mitten av perioden.

Utdelningen kom, återigen var det Ingela Hansson som höll sig framme och gjorde sitt tredje mål i matchen.

Men målet gav inte det tryck och energi som IBF Falun så väl hade behövt. Gästerna som kände att de hade chansen tog den också, med ett mål med endast 30 sekunder kvar såg det ut som de skulle ta med sig alla tre poängen hem till Gävle.

Men när gästerna direkt efter målet drog på sig en utvisning så satsade IBF Falun allt framåt vilket också gav utdelning.

Med endast en sekund kvar på matchklockan kunde Lovisa Stenberg och hela IBF jubla för kvittering och en säkrad poäng i matchen.

I den efterförljande förlängningen kunde sedan Tone Einstulen kliva fram och avgöra och säkra även extrapoängen till hemmalaget.

– I den här matchen måste jag verkligen föra fram formationen med Tone Einstulen och Petra Hansson, tillsammans med forwardtrion Ingela Hansson, Clara och Frida Hellgren, de gör en riktigt, riktigt bra match, berömmer tränaren Daniel Dalbjer.