Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Pixbo
PIX

Falun kopplade greppet om kvartsfinalen

21 mars 2019 20:34

Det är fördel IBF Falun efter den första SM-kvartsfinalen. Publiken i Jalas Arena bjöds på en målrik och fartfylld match där hemmalaget slog tillbaka Pixbo med klara 8-3.


Någon som är taggad för slutspel? Fråga Alexander Galante Carlström. Han såg till att publiken bjöds på en blixtrande inledning på kvartsfinalen mot Pixbo. Galante behövde bara 1.26 på sig för att stänka in 1-0 för Falun framspelad av Rasmus Enström.

Samme Galante hölls ig även framme efter 6.47 och såg till att Falun gick fram till en 2-0 ledning.

Intensiteten och fokuseringen gick inte att ta miste på i hemmalaget i matchinledningen. Nu är slutspelet igång och det har laget väntat på länge.

Därför kändes Pixbos reducering till 2-1 extra snöpligt, en boll som lite retfullt rullade in bakom Johan Rehn som annars svarade för en felfri första period.

– Det var en helt okej period från vår sida, lite mer intensitet och fart än i seriespelet. Det är det här vi har väntat på kommenterade Johan Fahlström efter den första perioden.

Helt okej var också Johan Fahlström dragskott långt ute från högerkanten. Det rasslade till rejält i nätet när 3-1 målet satt när matchuret rullade upp mot tio minuter i den andra perioden.

Fahlström var även huvudpersonen ett par minuter senare. Men då åkte han på en rejält hård tackling intill sargen och Pixbospelaren visades ut fem minuter för hårt spel.

IBF fick då chansen att spela 5 mot 4 i fem minuter och skapade direkt ett kompakt tryck mot Pixbo målet.

Innan de fem minutrarna var över hade IBF gjort både 4-1 och 5-1 genom Johan Samuelsson och Simon Berg. En förödande utvisning således för Pixbo. 3-0 i mål och 13-2 i skott i den andra perioden speglade bra hur det såg ut i den andra perioden.

– Vi spelade bra och kontrollerat, skapar bra med chanser så jag tycker det här ser bra ut, kommenterade Rasmus Enström i periodvilan.

Vad hände? Ja det undrade nog många i Jalas Arena, och inte minst Pixbo tre sekunder in i den tredje perioden... Direkt på avslag hittade Emil Johansson fram till Galante Carlström som avancerade upp på högerkanten och drog på ett skott som satt klockrent i krysset. Tre sekunder från periodstart. Var det ett rekordmål vi fick se?

Om inte det målet tog knäcken på Pixbo och avgjorde matchen så gjorde säkert 7-1 målet det efetr 2.49 signerat Simon Berg framspelad av Omar Aldeeb.

Pixbo fick in två reduceringsmål i den sista perioden. Men i jakten på fler mål och utan målvakt var det ändå IBF Falun som kunde sätta punkt för matchen när Alexander Hallén kunde rulla in bollen i öppet mål.