Pixbo
PIX

IBF Falun en seger från att säkra en SM-semifinal

26 mars 2019 20:28

Det går som tåget för IBF Falun i SM-slutspelet. Efter 8-3 och 14-3 vann man ikväll med 8-5 mot Pixbo Wallenstam och leder nu kvartsfinalserien med 3-0 i matcher.

Efter seger med 8-3 och hela 14-3 i de två första matcherna för IBF Falun var frågan om Pixbo skulle kunna resa sig och göra match av den här kvartsfinalserien när lagen återigen möttes med IBF Falun som hemmalag.

Svaret blev att den tredje kvartsfinalen skulle bjuda på en betydligt jämnare match, så väl spel som målmässigt.

Pixbo med ett mer diciplinerat och tätt försvarsspel satsade allt på att få till ett ledningsmål i matchen. När man inte lyckades överlista Johan Rehn i IBF-målet och man drog på sig en utvisning kom det att stå laget dyrt.

IBF med ett välregisserat powerplay under ledning av Rasmus Enström gav också laget en välförtjänt ledning 1-0 efter den första perioden.

Om den första perioden var lite tillknäppt och avvaktande hände det mer i den andra perioden. Emil Johansson assisterad av Alexander Galante Carlström gjorde först 2-0 och sedan i spel fyra mot fem ökade de även på till 3-0.

I det läget trodde många att luften kanske skulle gå ur Pixbo men istället var det gästerna som kunde reducera till både 3-1 och 3-2 innan periodvilan.

– Vi gör mycket bra i den andra perioden, men vi kanske omedvetet tappar fokus och slappnar av lite efter 3-0 målet, vi får se till att skärpa till oss i den sista perioden, kommenterade Emil Johansson.

Å de gav svar direkt i inledningen av den tredje perioden, 4-2 redan efter 1.45 där Omar Aldeeb spelade fram Malte Lundmark.

Men Pixbo hade lärt sig sin läxa efter de två första matcherna och satte återigen press på IBF med en reducering till 4-3.

Det gav lite spänning och nerv till matchen, men hela tiden lyste det ändå igenom att IBF Falun hade en växle till att lägga i när det behövdes.

Det gjorde IBF när Rasmus Enström via sitt 5-3 mål efter 14.29 noterade sitt andra mål i matchen.

Pixbo fick sedan till ännu en reducering, men det här var återigen IBF Faluns match och i synerhet Emil Johanssons match. Emil som klev fram och punkterade matchen med två mål inom loppet av 36 sekunder, 7-4 til IBF Falun med 17.53 på matchklockan.

En eloge till Pixbo som ändå kämpade på, tog time out och plockade ut målvakten och också fick till en reducering till 7-5.

Men det var ändå IBF och Alexander Galante Carlström som fick det sista målet i matchen, 8-5 till Falun.

IBF Falun har nu 3-0 i matcher och behöver vinna en match till för att säkra en plats i SM-semifinalen. Match fyra i kvartsfinaleserien spelas i Göteborg på fredag.