Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Idag 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Falun
FAL

Falun utklassade Pixbo i den andra kvartsfinalen

24 mars 2019 15:04

IBF Falun spelade ut Pixbo fullständigt i den andra SM-kvartsfinalen. Innan matchen var slut stod det hela 14-3 på matchtavlan och därmed 2-0 i matcher till Falun.


IBF Falun fick endrömstart med 1-0 genom Rasmus Enström redan efter 25 sekunder i den andra SM-kvartsfinalen på bortaplan mot Pixbo. Det var bara början på en match som egentligen bara handlade om en sak, hur stor IBF Faluns seger skulle bli. Kanske också hur Pixbo nu ska kunna resa sig och mobilisera sig som ett lag inför fortsättningen av den här kvartsfinalserien.

– Det här är rejäl kollektiv kollaps av Pixbo. Kommentaren kom från Eurosports expertkommentator Patrik Åhman.

Den kommentaren kom redan tre minuter in i den andra perioden när Falun gjorde 8-1 genom Alexander Galante Carlström varpå Pixbo tog timeout.

Det var nog ett nödvändigt drag från Pixbos sida i det läget. – De gör ju de mest grundläggande felen man kan göra när man står och tittar på bollen. Att göra det mot Falun i en SM-kvartsfinal då går det så här, poägterade Patrik Åhamn.

Efter Rasmus Enströms 9-1 ett par minuter senare bytte Pixbo målvakt.

Där avtog också intensiteten och drivet något i matchen och det var faktiskt Pixbo som gjorde det enda målet under de sista 13 minutrarna i den andra perioden.

– Jag tycker ändå att vi visar att vi vill fullfölja den här matchen på ett bra sätt, vi ska ge dem ännu mer att fundera på inför matchen i Falun på tisdag. Vi är många spelare där ute som vill fortsätta producera, göra mål och poäng trots att vi leder med 9-2, kommenterade Alexander Galante Carlström efter den andra perioden.

Fortsätta producera var precis vad Falun också gjorde i den sista perioden. Omar Aldeeb satte dit det tionde målet och via mål genom Ciya Hayo, Johan Samuelsson och Malte Lundmark stod det 2-13 på resultattavlan 08.13 in i slutperioden.

Malte Lundmark var även den som fick avsluta målskyttet i matchen, 3-14 var även Lundmarks tredje mål i matchen.

– Det var en kul match, att få vinna med hela 14-3. Jag ser egentligen ingenting just nu som talar för att vi inte ska vinna den här matchserien, kommenterade Emil Johansson efter matchen.

Kvartsfinal tre spelas i Falun på tisdag 18.30.