Torsdag
11 Apr 1 match
Lördag
13 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 2 matcher
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Lördag
05 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 1 match
Lördag
19 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 2 matcher
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 2 matcher
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Mullsjö
MUL

Fördel Falun efter den första semifinalen

9 april 2019 20:29

Det bjöd på en offensiv, tät och spännande match när IBF Falun höll undan och fick med sig en 5-3 seger i den första SM-semifinalen hemma mot Mullsjö.


IBF Falun fick en riktig drömstart på den första SM-semifinalen. Redan efter 53 sekunder hittade Emil Johansson fram med en passning till Rasmus Enström som enkelt kunde styra in 1-0, helt omarkerad framför målvakten.

Nästan lika enkelt såg det ut när Mullsjö sedan efer fyra minuter kvitterade.

En blixtrande inledning, och den första perioden bjöd på en offensiv och för publiken underhållande innebandy. Men några fler mål blev det inte i perioden.

– Tycker vi började bra, men sen slarvade vi lite för mycket. De väntar så klart på våra misstag, skönt då att Rehn är med bra i målet, summerade Rasmus Enström den första perioden.

Falun inledde den andra perioden med en intensiv offensiv mot Mullsjömålet. Det förlösande ledningsmålet kom efter 3.35 när bollen letade sig bak till Johannes Larsson som drog till ett skott som letade sig igenom hela Mullsjöförsvaret.

En som haft flera chanser tidigare i matchen var Alexander Galante Carlström. När han serverades en passning av Emil Johansson nio minuter in i perioden drog han till direkt och 3-1 till IBF Falun.

Galante låg även bakom målet och fick passningen när IBF genom Omar Aldeeb i powerplay utökade till 4-1.

– Vi höjer oss lite i andra perioden, får bra tryck i powerplay så det ser ganska bra ut, kommenterade Emil Johansson efter den andra perioden.

En snabb spelvändning från Mullsjö och reducering direkt i inledningen av den tredje perioden gav matchen ytterligare lite nerv.

Mullsjö allt mer offensiva i jakten på ytterligare reducering öppnade upp det för IBF. En stark brytning och spelvändning på mittplan av Malte Lundmark och en snabb passning från till en frispelad Omar Aldeeb som överlistade målvakten och utökade till 5-2.

Falun fick sedan chansen att utöka ytterligare i powerplay, men mitt i offensiven fick Mullsjö till en kontring och reducering till 5-3.

Mullsjö tog ut målvakten med tre minuter kvar av matchen, men IBF höll undan och tog hem segern i den första semifinalen där det är först till fyra segrar som räknas för att ta sig till final.

Match nummer två i semifinalserien spelas i Mullsjö på torsdag. Match tre i Jalas Arena i Falun på lördag 20.00.