Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Onsdag
22 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
02 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Fredag
14 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Mullsjö
MUL

Fördel Falun efter den första semifinalen

9 april 2019 20:29

Det bjöd på en offensiv, tät och spännande match när IBF Falun höll undan och fick med sig en 5-3 seger i den första SM-semifinalen hemma mot Mullsjö.


IBF Falun fick en riktig drömstart på den första SM-semifinalen. Redan efter 53 sekunder hittade Emil Johansson fram med en passning till Rasmus Enström som enkelt kunde styra in 1-0, helt omarkerad framför målvakten.

Nästan lika enkelt såg det ut när Mullsjö sedan efer fyra minuter kvitterade.

En blixtrande inledning, och den första perioden bjöd på en offensiv och för publiken underhållande innebandy. Men några fler mål blev det inte i perioden.

– Tycker vi började bra, men sen slarvade vi lite för mycket. De väntar så klart på våra misstag, skönt då att Rehn är med bra i målet, summerade Rasmus Enström den första perioden.

Falun inledde den andra perioden med en intensiv offensiv mot Mullsjömålet. Det förlösande ledningsmålet kom efter 3.35 när bollen letade sig bak till Johannes Larsson som drog till ett skott som letade sig igenom hela Mullsjöförsvaret.

En som haft flera chanser tidigare i matchen var Alexander Galante Carlström. När han serverades en passning av Emil Johansson nio minuter in i perioden drog han till direkt och 3-1 till IBF Falun.

Galante låg även bakom målet och fick passningen när IBF genom Omar Aldeeb i powerplay utökade till 4-1.

– Vi höjer oss lite i andra perioden, får bra tryck i powerplay så det ser ganska bra ut, kommenterade Emil Johansson efter den andra perioden.

En snabb spelvändning från Mullsjö och reducering direkt i inledningen av den tredje perioden gav matchen ytterligare lite nerv.

Mullsjö allt mer offensiva i jakten på ytterligare reducering öppnade upp det för IBF. En stark brytning och spelvändning på mittplan av Malte Lundmark och en snabb passning från till en frispelad Omar Aldeeb som överlistade målvakten och utökade till 5-2.

Falun fick sedan chansen att utöka ytterligare i powerplay, men mitt i offensiven fick Mullsjö till en kontring och reducering till 5-3.

Mullsjö tog ut målvakten med tre minuter kvar av matchen, men IBF höll undan och tog hem segern i den första semifinalen där det är först till fyra segrar som räknas för att ta sig till final.

Match nummer två i semifinalserien spelas i Mullsjö på torsdag. Match tre i Jalas Arena i Falun på lördag 20.00.