Falun
FAL

Alexander Hallén stor matchvinnare i den fjärde semifinalen

16 april 2019 21:07

Alexander Hallén blixtrade till och höll stor show med sina tre mål när IBF Falun vann den fjärde SM-semifinalen med 8-4 och nu leder man matchserien med 3-1. IBF Falun kan nu avgöra och säkra en plats i SM-finalen på skärtorsdagen hemma i Jalas Arena.

Mullsjö hemma och borta, ja det blir helt olika typer av matcher, det visar verkligen den här semifinalserien.

IBF har vunnit sina två första hemmamatcher stort och övertygande, likaså gjorde Mullsjö. I den fjärde semifinalen, efter IBF:s kross med hela 9-1 senast kom Mullsjö igen och gick fram till en 3-2 ledning efter den första perioden.

Där var IBF:s reducering två sekunder före pausvilan extra viktig då hemmalaget precis innan utökade sin ledning och visade upp en stark vilja och energi i sitt lagspel.

IBF fortsatte starkt i inledningen av den andra perioden då man först klarade av ett numeräert underläge inann Alexander Hallén utnyttjade en fin framspelning från Ciya Hajo och reducerade till 3-3.

Mullsjö fick sedan chansen i powerplay och IBF var bara sekunder från att hålla undan då hemmalaget ändå lyckades överlista Johan Rehn och Faluförsvaret.

Dessto snabbare gick det när IBF sedan ställde upp i sitt powerplay spel, då gick det endast 19 sekunder innan det återigen var kvitterat. Alexander Galante Carlströms 13:e mål och totalt 22:a poäng i slutspelet

18 minuter in i den andra perioden, för första gången IBF i ledningen i matchen. Detta efter en kontring där Malte Lundmark la över bollen till Casper Backby som noterade sitt andra mål i slutsplet.

– Vi har ett bra försvarsspel totalt sett. Sen offensivt tycker jag att vår andra formation med Malte Lundmark, Casper Backby och Omar Aldeeb är den bästa så här långt i matchen, kommenterade Galante Carlström efter den andra perioden.

I inledningen av den tredje perioden stod matchen verkligen och vägde. Ett ödesdigert misstag i uppspelsfasen från Mullsjöförsvaret utnyttjade Rasmus Enström som reagerade blixtsnabbt och hittade fram till Alexander Hallén som kunde noterade sitt andra mål i matchen, 7.57 in i perioden

Men Hallén var inte nöjd och färdig med sin målproduktion. Fyra minuter senare var det så dags igen, den här gången frispelad av Malte Lundmark överlistade han snyggt Jelsnes i Mullsjös mål.

I Mullsjös kamp för att nå en reducering med uttagen målvakt och spel sex mot fem kunde sedan IBF Falun fastställa slutresultatet till 8-4. Detta sedan målvakt Johan Rehn snabbast kastatde ut bollen till Ciya Hajo som avslutade IBF Faluns målskytte i matchen. – Mullsjö kom ut hårt och inledde matchen bra, men sen lyckades vi ta över matchen. Skönt också att få sätta dit tre mål i matchen. Vi är starka hemma där vi har en underbar publik, med det stödet ska vi se till att fixa det här på torsdag och säkra en finalplats, kommenterade Alexander Hallén efter matchen.