Falun
FAL

Mullsjö utjämnade i semifinalserien

11 april 2019 21:08

Förlust med 8-3. Nä det var inte mycket som gick Faluns väg i den andra SM-semifinalen. Nu går vi för en gruvlig revansch hemma i Jalas Arena på lördag 20.00!

IBF Falun fick en tuff start på matchen borta mot Mullsjö. Underläge 0-3 redan efter 9.10 och Falun satsade i det läget på ett målvaktsbyte, ut Johan Rehn och in med Emil Lilja.

Spelmässigt var det Mullsjö som höll i taktpinnen i den första perioden där IBF inte fick fart på sitt vanliga så intensiva anfallsspel.

Faluns chans att komma in igen i matchen målmässigt kom när Malte Lundmark stoppades bryskt och IBF tilldömdes ett straffslag. Där var Alexander Galante Carlström säkerheten själv och placerade upp bollen i krysset.

Men spelmässigt och offensivt hade IBF det svårt mot ett starkt arbetande hemmalag. Mullsjö ökade på till 4-1, 5-1 och 6-1 innan så Emil Johansson 18.15 in i perioden kunde göra lagets första spelmål i matchen.

– Tycker att den andra perioden är lite bättre, den första var under all kritik. Sen gör Mullsjö det riktigt bra. Vi behöver göra det lite enklare och få upp tempot i spelet, i den tredje perioden, kommenterade Johan Samuelsson efter den andra perioden.

Falun ändrade om lite i formationerna inför den sista perioden. Adriansson tog plats mellan Enström och Galante Carlström i den första formationen. Å Samuelsson tog centerplatsen mellan Lundmark och Aldeeb.

Men det var inte mycket som studsade rätt för Falun den här kvällen. En timeout med fem minuter kvar från tränare Thomas Brottman för att göra ett sista försök att komma ikapp. Faluns satsade där på att plocka ut målvakten och spela sex mot fem.

Men mitt i offensiven från Faluns utnyttjade Mullsjö en kontring och utökade till 7-2. Falun kunde sen ändå få till en reducering genom Galante Carlström och fortsatte med tom målbur vilket bara ledde till att Mullsjö kunde fastställa slutresultatet till 8-3.

Nu gäller det för IBF Falun att snabbt ladda om och komma igen när lagen möts igen i Jalas Arena på lördag 20.00.