Lördag
13 Nov 2 matcher
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Onsdag
22 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
02 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Fredag
14 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
05 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 2 matcher
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Falun
FAL

Förlust efter förlängning i gigantmötet mot Storvreta

24 september 2019 21:05
Herr

Tung förlust i sudden death. Men med endast sju sekunder kvar av tredje perioden säkrade ändå IBF Falun genom Emil Johansson poäng i seriepremiären borta mot Storvreta.


Säsongen drog igång med ett riktigt gigantmöte. Repris på de senaste årens SM-finaler mellan landets två giganter, IBF Falun och Storvreta. Det var ett något desarmerat IBF Falun kom till spel i seriepremiären. Johan Samuelsson som tätt inpå matchen tvingades lämna återbud på grund av en lättare känning av en skada. Dessutom stod det under dagen klart att Emil Kalentun inte fick spela, detta på grund av en avstängning kopplat till en juniorturnering.

Efter en tät och intensiv inledning var det ändå Falun som kunde ta ledningen i mitten av perioden. Detta genom Casper Backby som välplacerad framför mål kunde slå in en retur.

Storvreta fick sedan chansen i powerplay, men där höll IBF med Johan Rehn i målet tätt. Hemmalaget skulle ändå få sin kvittering via en kontring 1,30 före pausvilan.

Den andra perioden bjöd på en rejäl kamp och ett ställningskrig där nästa mål ju längre perioden gick kändes allt viktigare.

Det skulle öppna upp sig när båda lagen fick var sin spelare utvisad kom också ytorna, och det var Storvreta som utnyttjade läget och satte dit 2-1 målet.

I läget efter fick Falun Omar Aldeeb utvisad och Storvreta stärkta av ledningsmålet lyckades återigen överlista Johan Rehn och utökade till 3-1.

– Vi slarvar lite för mycket, vi måste vara starkare. Just nu känns det som de äter upp oss. Tekniskt sett måste vi också upp ett par nivåer. Nu vill jag se ett lite bättre spel i sista perioden, kommenterade Emil Johansson efter den andra perioden.

I numärerät överläge åtta minuter in i sista perioden kom så reduceringen i numerärt överläge. Omar Aldeeb hittade Rasmus Enström i position bakom målet som blixtsnabbt tog emot bollen och vinklade in den vid första stolpen.

Efter det mobiliserade IBF Falun ett massivt tryck mot Storvreta som fick kämpa och strida hårt för att hålla emot. Men med endast sju sekunder tvingades de kapitulera när Emil Johansson kunde skicka in kvitteringen till 3-3!

IBF dominerade även förlängningen spelmässigt, men släppte en kontring till Storvretas stora matchvinnare Albin Sjögren som överlistade Rehn och gav Storvreta två poäng i matchen.