Tisdag
22 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Måndag
28 Mar 1 match
Torsdag
31 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Måndag
04 Apr 1 match
Onsdag
06 Apr 1 match
Fredag
08 Apr 1 match
Måndag
11 Apr 1 match
Onsdag
13 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Bele Barkarby
BBIF

Övertygande seger i seriepremiären för IBF Faluns damer

21 september 2019 18:05
Dam

En seriestart som lovar gott inför fortsättningen av säsongen. Ja så kan man sammanfatta seriepremiären hemma mot Bele-Barkarby som slutade med en stabil och säker 6-3 seger.


IBF-damerna visade inga premiärnerver när säsongen drog igång hemma mot Bele-Barkarby. Laget spelade enkelt och stabilt och kunde också gå till pausvila efter den första perioden med en 2-0 ledning, målskyttar Lovisa Stenberg och Erika Andersson. Skottstatistiken 12-1 speglade tydligt hur matchbilden såg ut.

-Vi gör en riktigt, riktigt bra första period. Som siffrorna visar, det var i stort sett bara ett lag på plan, summerade tränaren Danne Dalbjer.

Motståndarna Bele-Barkarby som tippas som ett topplag i serien fick se sig rejält tillbakapressade och utspelade av IBF även i den andra perioden. Även den slutade 2-0 till IBF Falun, målskyttar Ingela Hansson och Johanna Holmbom. Skottstatistiken efter två perioder 22-2!
–Ja båda de här perioderna tycker jag vi genomför på ett mycket bra sätt, vi håller hög press och är fokuserade på uppgiften på ett bra sätt, kommenterade tränare Dalbjer.

Den sista perioden började på ett blixtrande sätt. Först 5-0 redan efter 24 sekunder genom Lovisa Stenberg. Sen en snabb reducering halvminuten senare, och Bele såg till att hålla liv i matchen. Lovisa Stenberg skulle även få göra sitt tredje mål i matchen. 6-1 målet med fem minuter kvar av matchen. Att sen Bele fick reducera och även avsluta målskyttet i matchen med ett straffmål förtar inte IBF Faluns insats i matchen.
–Jag bryr mig inte om resultatet på det sättet. I det läget var matchen redan avgjord. Sett till hela matchen var det vi mot deras målvakt, hon gjorde det riktigt bra efter två perioder kunde vi väl haft ledningen med 10-0, menade Dalbjer som med tillförsikt nu kan se fram emot fortsättnignen av serien och säsongen.
–Jag vill bara att vi ska fokusera på vår uppgift, vi tittar inte på motståndarna och pratar om dem, vi har fokus på vår uppgift och vår prestation på plan. Det är det som skall leda oss framåt under säsongen, avslutar Danne Dalbjer efter premiär segern.