Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Torsdag
19 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Bele Barkarby
BBIF

Övertygande seger i seriepremiären för IBF Faluns damer

21 september 2019 18:05
Dam

En seriestart som lovar gott inför fortsättningen av säsongen. Ja så kan man sammanfatta seriepremiären hemma mot Bele-Barkarby som slutade med en stabil och säker 6-3 seger.


IBF-damerna visade inga premiärnerver när säsongen drog igång hemma mot Bele-Barkarby. Laget spelade enkelt och stabilt och kunde också gå till pausvila efter den första perioden med en 2-0 ledning, målskyttar Lovisa Stenberg och Erika Andersson. Skottstatistiken 12-1 speglade tydligt hur matchbilden såg ut.

-Vi gör en riktigt, riktigt bra första period. Som siffrorna visar, det var i stort sett bara ett lag på plan, summerade tränaren Danne Dalbjer.

Motståndarna Bele-Barkarby som tippas som ett topplag i serien fick se sig rejält tillbakapressade och utspelade av IBF även i den andra perioden. Även den slutade 2-0 till IBF Falun, målskyttar Ingela Hansson och Johanna Holmbom. Skottstatistiken efter två perioder 22-2!
–Ja båda de här perioderna tycker jag vi genomför på ett mycket bra sätt, vi håller hög press och är fokuserade på uppgiften på ett bra sätt, kommenterade tränare Dalbjer.

Den sista perioden började på ett blixtrande sätt. Först 5-0 redan efter 24 sekunder genom Lovisa Stenberg. Sen en snabb reducering halvminuten senare, och Bele såg till att hålla liv i matchen. Lovisa Stenberg skulle även få göra sitt tredje mål i matchen. 6-1 målet med fem minuter kvar av matchen. Att sen Bele fick reducera och även avsluta målskyttet i matchen med ett straffmål förtar inte IBF Faluns insats i matchen.
–Jag bryr mig inte om resultatet på det sättet. I det läget var matchen redan avgjord. Sett till hela matchen var det vi mot deras målvakt, hon gjorde det riktigt bra efter två perioder kunde vi väl haft ledningen med 10-0, menade Dalbjer som med tillförsikt nu kan se fram emot fortsättnignen av serien och säsongen.
–Jag vill bara att vi ska fokusera på vår uppgift, vi tittar inte på motståndarna och pratar om dem, vi har fokus på vår uppgift och vår prestation på plan. Det är det som skall leda oss framåt under säsongen, avslutar Danne Dalbjer efter premiär segern.