Tung första period förstörde premiären

18 september 2021 18:23
Herr

5-1 underläge efter första perioden och premiären var förstörd.

Det blev ingen kul start på årets SSL-säsong för herrarna. Tron var stor på att göra ett starkt resultat efter pressat Falun i slutspelet förra året. Men Falun visade direkt i första perioden varför man är svenska mästare. Sju minuter in hade Falun gjort 2-0 på två misstag på mittplan av FCH. En liten biljett in ii matchen fick man nio minuter in när Rasmus Enström åkte på två minuter. Förra året hade man seriens bästa power play och det har inte blivit sämre av att addera Christoffer Andersson. Det visade sig direkt när Linus Nordgren gjorde 1-2. Det var dock den enda FCH ljusglimten från den perioden. Innan de första 20 minuterna var över hade Falun gått upp till 5-1.

Andra perioden började med att FCH fick chansen igen i power play och även denna gång blev det mål, nu signerat Max Wahlgren. Bara 30 sekunder senare kom även 3-5 av Jonathan Nilsson och FCH hade vittring och hittat en väg tillbaka in i matchen. Men den vägen stängdes ganska snabbt med två snabba Falun mål i mitten av perioden. Jonathan Nilsson hann sen bli tvåmålsskytt med sitt 4-7 mål. Innan perioden hann ta slut fick FCH ett gyllene läge att skaffa sig ett bra utgångsläge inför slut akten när de tilldömdes straff. Falun målvakten var dock med på noterna när Linus Malmström klev fram. Falun gick därmed till pausvila med ett tre måls överläge.

Ett överläge de snabbt utökade till 8-4 i början av tredje perioden. När 9-4 sedan kom elva minuter in tog Niklas Pålsson time out och satsade på att plocka målvakten. Falun kunde då göra 10-4 i tom kasse innan FCH började få utdelning. Med fem minuter kvar kom 5-10 av Nordgren. Samme Nordgren gjorde minuten senare 6-10. Det var dock sista utdelningen FCH fick i sitt 6 mot 5 spel. Istället gjorde Falun två mål till i tom kasse. Slutresultatet blev 12-6 till Falun som visade varför de är favoriter till att vinna SM-guld även denna säsong.

För FCH väntar nu tre raka matcher mot Växjö. Först på torsdag hemma i Svenska Cupen sen hemmapremiär i SSL på lördag och sen borta torsdagen efter i Cupen.