WIC

Förlust borta mot Falun

6 december 2022 16:43
DAM

Sen söndagsmatch, och en lång bussresa till Falun, var inte värd mödan. Förlust med 5-1 där Warberg inte stod upp och Falun var bättre och effektivare i det mesta på plan.

Redan tidigt i matchen kom 1-0 efter press från Falun som ledde till bollstrul hos Warberg. Falun trycker på under hela första perioden och vinner dueller. Warberg kommer inte in i matchen, utan blir ofta avvaktande och bolltittande, vilket gör att Falun får möjlighet att göra både 2-0 och 3-0 innan första perioden är slut.

I andra perioden får Warberg efter knappt fem spelade minuter chans att spela powerplay, dock utan att skapa några direkt farliga lägen då Falun är kompakta och täcker undan bra. Warberg har svårt att komma upp i anfallszon och etablera något anfallsspel. Istället blir laget ofta fortsatt pressade i egen zon. Falun vill mer i varje byte och efter dryga 12 minuter gör Falun 4-0, vilket också är ställningen efter två perioder.

Tredje perioden får inte alls den start som Warberg önskar sig när Falun efter mindre än en minut trycker in bollen på en målvaktsretur och ställningen 5-0 är ett faktum. Efter sju spelade minuter får Warberg chans att spela ytterligare ett powerplay, men ett kompakt och aggressivt Falun håller undan. Falun fortsätter spela tufft och drabbas av ytterligare en utvisning. Den här gången tar Warberg tillvara på chansen och gör 5-1 genom Lisa Andersson, som också gör sitt första mål i SSL.

I slutet av matchen väljer Warberg att ta ut målvakten och spela 6-5, får utdelning och gör mål, men blir bortdömt p g a hög klubba. Ytterligare ett par chanser till reducering kommer, men matchen slutar 5-1 till Falun. Ett Falun som har ett effektivt presspel, högre bolltempo och mindre bollstrul än Warberg matchen igenom, vilket gör dem till det bättre laget.

Statistik från matchen

Falun-Warberg 5-1 (3-0, 1-0, 1-1)

Skott: Statistik saknas

Publik: Statistik saknas

Poänggörare Warberg:

Lisa Andersson 1+0, Sandra Hawerman 0+1.

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Vi kommer fel in i matchen från start. Vi har svårt att få fast dem i egen zon vilket gör att vi inte får några spelvändningar. Det gör att vi aldrig får Falun att känna sig hotade när de kliver fram med spelare. Sedan blir vi alldeles för enkelt av med bollen. Men vi möter ett bra lag men vi gör dem tyvärr lite bättre än vad de kanske är. Nya tag till helgen!