Lördag
23 Apr 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Lördag
10 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 2 matcher
Onsdag
21 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
05 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 2 matcher
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match

Den Rosa Matcherna

Två matcher, ett arrangemang, en insamling. Tillsammans mot cancer.

I Sverige får en av tre personer ett cancerbesked under sin livstid. Det betyder att i princip alla är berörda, antingen genom att själv ha drabbats av sjukdomen, har någon anhörig eller närstående som gjort det.

Forskning räddar liv. Tack vare forskningens framsteg, möjliggjorda av alla som bidragit till den, överlever i dag två av tre som får cancer. På 1950-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme än. Bröstcancerfondens vision är att ingen ska drabbas av bröstcancer och vi i IBF Falun vill vara med och bidra på vägen dit.

En sak vi fått lov att lära oss och förhålla oss till under de senaste åren är osäkerheten när man planerar större evenemang. När planeringen inför Den Rosa Matchen började hösten 2021 trodde och hoppades vi på en säsong fri från restriktioner och pandemisk påverkan. Så blev det inte och ambitionen att genomföra Den Rosa Matchen i samband med att både damerna och herrarna spelar hemma den 23 januari gick om intet. 

Damerna kommer att spela sin Rosa Match i SSLs slutomgång mot Warberg – en match som mycket väl kan bli direkt avgörande i kampen om en slutspelsplats. Herrarnas Rosa Match, den kommer att gå av stapeln i samband med den första kvartsfinalmatchen hemma i Guide Arena. 

På dessa datum kommer matchen att genomföras – oaktat restriktioner och vi hoppas att du som partner vill vara med och stötta både föreningen och kampen mot bröstcancer. Råder fortfarande restriktioner och vi inte kan ta in så många besökare som vi vill, då är det så och då tror vi fortfarande på möjligheten att genomföra ett bra arrangemang och ändå samla in bra med pengar till bröstcancerforskningen. Med det sagt så hoppas vi självklart på ett ljusnande läge där vi kan få ha Guide Arena såsom vi vill ha den. Festlig, folklig och fullsatt – helt enkelt två dagar tillsammans mot cancer!

Vad är Rosa matchen? 

Rosa Matchen är initierad av Patrick Ekwall, Bröstcancerförbundets ambassadör. Kampen mot bröstcancer pågår, varje dag, året om och rosa matchen är ett sätt för idrottsföreningar att kunna bidra. Just denna match kommer både dam- och herrlag att spela i speciella matchtröjor, med rosa matchen-logga på bröstet och namnet "Ekwall" på ryggen, till minne av Patricks fru Hannah Ekwall som gick bort i bröstcancer i februari, endast 39 år gammal. 
Tröjorna används bara denna enda match, därefter kommer de att auktioneras ut och hela överskottet går till bröstcancerforskning och stöd till alla som drabbas. Givetvis kommer alla tröjorna att vara signerade av spelaren som spelat i tröjan. 

 

Enkronasmatch och fri entré - alla tillsammans mot cancer!

En gång om året anordnar IBF Falun sedan många år en så kallad enkronasmatch, där våra partners bjuder på fri entré genom att stötta med från en krona/åskådare och uppåt. I samarbete med våra fantastiska partnerföretag kommer vi den här säsongen att anordna enkronasmatchen i samband med just vår Rosa Match och vi hoppas att det innebär ett fullsatt Guide Arena och stor uppmärksamhet kring kampen mot cancer. För den som vill och har möjlighet uppmanar vi istället att skänka en frivillig entré direkt till bröstcancerfonden - information om hur du går tillväga kommer att finnas i arenan under matchen. 

Du kan boka dina platser redan idag, du betalar enbart serviceavgift! 

Patrik Ekwall - ambassadör för bröstcancerförbundet

Patrick Ekwall kommer att finnas på plats i egenskap av ambassadör för bröstcancerfonden och för den Rosa Matchen. Vi är glada att få hälsa Patrick välkommen till Guide Arena och ett möte med Sveriges bästa innebandypublik - den rosa familjen!  

Företagare - stötta förening och forskning! 

Som företagare har du möjlighet att vara med som en del av den Rosa Matchen genom att stötta med en slant per åskådare som besöker Guide Arena under dagen. Precis som varje år finns olika former av paketlösningar för dig som vill stötta med från en krona/åskådare och uppåt. 

Företag som stöttar IBF Falun under Den Rosa Matchen på någon av Rosa-, Guld- eller Silvernivåerna är välkomna att lyssna till en föreläsning i Loungen i samband med matcherna och vi är mycket glada att kunna presentera Aron Anderson som en del av dagens program!

Aron är canceröverlevare, men kanske är han också själva definitionen av att "inte vara sin sjukdom". Han är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt. Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter – oavsett svårigheter. 


Vill du veta mer? Kontakta Jonas Adriansson så presenterar han ett upplägg som kan passa just dig och ditt företag!