Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emelie Björklund ansluter till IBF Faluns damer

31 januari 2019 08:57

Vi är glada att kunna presentera ett nyförvärv till klubben och välkomnar därmed Emelie Björklund hem till IBF Falun igen! Emelie ansluter direkt från seriekollegan Hammarby IF IBF.


Efter fem säsonger i andra klubbar, en i Sala Silverstaden och fyra i Hammarby är vi glada att välkomna hem Emelie Björklund till IBF Falun igen. Emelie ansluter till klubben direkt då en överenskommelse skett mellan Hammarby och IBF Falun.

– Vi är såklart jättenöjda att få klart med en spelare av Emelie Björklunds dignitet inför slutspurten av serien och förhoppningsvis ett spännande kval. Emelie är och har varit en stark poängspelare i många år och kommer ytterligare stärka den starka offensiv som finns i laget, kommenterar IBF Faluns klubbchef Patrik Klockare Bäck värvningen.

En annan som är rent av lyrisk över att få in Emelie Björklund i truppen är tränaren Danne Dalbjer.

– Ja vad ska man säga, en spelare av Emelies kaliber mitt i karriären, med den rutinen och erfarenheten och som dessutom är en Faluspelare i grunden. Det är en spelare som skulle ta plats i vilket lag som helst i SSL, ja då förstår ni digniteten och hur jag ser på den här värvningen som vi nu har rott i hamn, säger en minst sagt nöjd och glad Danne Dalbjer.

27-åriga Emelie Björklund har IBF Falun Ungdom som moderklubb och spelade tre säsonger i SSL med IBF Faluns damer där hon den första säsongen fick ett rejält genombrott och blev Årets rookie i svensk daminnebandy! Våren 2013 lämnade Emelie för Sala Silverstaden som då också spelade i SSL.

Därefter blev det nu totalt fyra och en halv säsonger i Allsvenskan med Hammarby IF IBF. Där har hon snittat två poäng per match på sina 121 matcher, 131 mål och 109 assists har det blivit.

Emelie avslutade sejouren i Hammarby igår kväll med DM-finalen i Stockholm mot Täby. Hon avslutade på bästa sätt med ett riktigt drömmål i en match där hon stod för ett hattrick och blev utsedd till matchens lirare. Det bådar gott nu när hon packar väskar och beger sig till Falun för träning och laddar för sin första match som blir seriefinalen mot Nacka lördag 9 februari.

– Med Emelie, och tidigare comebackande Johanna Holmbom står vi så bra rustade vi bara kan inför avslutningen av säsongen. Med detta visar föreningen tydligt att man går för målsättningen att damerna skall tillbaka till finrummet igen enligt den 3-årsplan som ligger, avslutar klubbchef Patrik Klockare Bäck och riktar ett stort tack till Hammarby IF IBK och Lola Telin för ett proffsigt tillmötesgående i värvningen och övergången gällande Emelie Björklund som vi nu välkomnar hem IBF Family igen!