Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Seger i Champions Cup-semifinalen, nu väntar prestigemöte i finalen!

7 januari 2023 23:00

Det satt hårt inne men det blev till sist en, åtminstone sett till siffrorna, komfortabel seger för IBF Falun. Mladá Boleslav besegrades med 6-1 och IBF Falun är därmed klara för söndagens final där finska mästarna Classic väntar.


Det var långt ifrån någon promenad i parken för de svenska mästarna. 0-0 efter första perioden och kanske till och med viss mersmak för tjeckerna som tvingat Johan Rehn till flera kvalificerade räddningar. Två powerplaymål i andra perioden gav dock lite vind i ryggen men en reducering av Mladá gjorde matchen fortsatt tajt. Emil Lundmarks 3-1, på en briljant passning av Emil Kalentun, gav dock lite trygghet inför sista perioden. Väl där tog Falun över allt mer och matchen slutar alltså till sist 6-1.

Nu väntar den väntade finalen, prestigemötet mot hemmalaget och finska mästarna SC Classic som gjorde processen kort med schweiziska Grasshoppers i den andra semifinalen (vinst 8-3). Classic, med drygt halva finska landslaget i truppen, blir en tuff nöt att knäcka men Alexander Galante Carlström tror på seger. "Det finns inger annat än guld. När vi jagar titlar då vill vi vinna guld, ingenting annat", säger Alexander Galante Carlström.

Champions Cup-finalen ser du på Falu-Kuriren och på SportExpressen med start söndag kl 18:00 svensk tid.