Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Inga lättnader i publikrestriktioner just nu

25 september 2020 09:26

I slutet av augusti lämnade Folkhälsomyndigheten ett remissvar till regeringen angående möjlighet att göra undantag från restriktionerna om att endast samla 50 personer på offentliga tillställningar, såsom idrottsevenemang, från och med 1 oktober.


I remissvaret rekommenderade FHM en meters avstånd och antalet tillåtna deltagare rekommenderas vara 500 personer. Därefter har vi väntat på ett besked kring huruvida förslaget skulle beslutas av regeringen och att vi därmed skulle ges klartecken att ta in upp till 500 personer i Guide Arena. Idag har regeringen, mot bakgrund av den senaste tidens oroande utveckling avseende smittspridning, gett besked att man i dagsläget inte kan besluta om undantag utan regeln om begränsning till max 50 personer kvarstår tills vidare.

Från IBF Faluns sida är vi självklart ledsna över att inte få uppleva herrarnas SSL-premiär (som ju spelas den 3 oktober och därmed på ”rätt sida” den tänkta lagändringen) och därefter även damernas matcher tillsammans med åtminstone en större del av den rosa familjen än vad som nu blir fallet. Samtidigt har vi stor respekt för sakernas tillstånd och att en begränsning av pandemins spridning är en betydligt större fråga där vi alla måste ta vårt ansvar. Vi hyser också stor respekt för de beslutsfattare som nu tvingas ta beslut på väldigt osäkra grunder och den svårighet de ställs inför.

Vår ambition är nu att starta SSL-säsongen för både dam och herr och göra det absolut bästa vi kan av den utifrån de förutsättningar som vid var tid gäller, både på och utanför banan. De förutsättningar som nu blev rådande är nya för oss och vi kommer att fortlöpande kommunicera med partners, säsongskortsinnehavare, åskådare och IBF Falun-supportrar för att efter bästa förmåga hålla er informerade, involverade och delaktiga. Ni är det viktigaste vi har och i dessa tider av osäkerhet är ni viktigare än någonsin.

Stötta IBF Falun genom att boka en stödbiljett för 50:-

Tillsammans är vi den rosa familjen, tillsammans är vi IBF Falun!