Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

IBF Falun silvermedaljörer i Storvretacupen!

30 december 2022 09:07

Skador, tomma medicinaskar och glömda väskor - förutsättningarna var långt ifrån optimala när IBF Falun tog sig an säsongens kanske tuffaste utmaning, Paraklass Svår i Storvretacupen. Med stenhårt jobb, vilja och mycket innebandyglädje räckte det ändå nästan hela vägen och det bärgades till slut en silvermedalj!


IBF Falun inledde gruppspelet starkt med två raka segrar. Kungsängen Knights besegrades med 4-1 och i ett länsderby mot Gävle GIK blev det seger med 5-1. Två vinster och starka 9-2 i målskillnad alltså inför gruppens avslutande tredje match mot Arosstaden där gruppseger stod på spel. Där blev dock motståndet övermäktigt och Arosstaden vann matchen med 4-1 och därmed också gruppen. Ett starkt gruppspel som dock slet hårt på laget, som när det var dags för utslagsmatcher endast hade två tillgängliga avbytare på grund av skador. Detta var dock inget som minskade vinnarviljan i laget.

"Det är inte bara på planen laget formas och blir starkare. Trots skador i laget så har killarna och tjejerna hållit ihop och kämpat hårt in till sista spelminuten.", säger tränare Monica Malm. "Det var bra motstånd i Div 1-gruppen, viljan att vinna var stark i laget.".

Och att vinnarviljan var stark blev tydligt i semifinalen, när Gävle åter stod för motståndet. Det sägs att "anfall vinner matcher, försvar vinner mästerskap" och att det ligger något i det visade sig när ett decimerat, hårt kämpande IBF Falun genom ramstark defensiv och briljant målvaktsspel helt spikade igen den egna kassen. Framåt mäktade man med två må¨l och gänget kunde vid slutsignal fira en finalplats!

Även i final var det välbekant motstånd på andra sidan mittlinjen. Gruppsegrarna Arosstaden hade slagit Kungsängen i semifinalen med 6-3 och för IBF Faluns del fanns revansch att utkräva efter förlusten i gruppspelet. Här tog det dock stopp, även i finalen visade Arosstaden klass och vann med 6-3 och tog därmed hem segern i Storvretacupens paraklass Svår.

Även om målet för IBF Faluns lag, oavsett om det är i SSL eller parasporten, alltid är seger så är det en nöjd tränare som summerar cupäventyret som nästan bar hela vägen. "'Man blir stolt över gänget när de hittar sin styrka och bara spelar ännu bättre då det går emot. När vi fick skador och bara hade två avbytare hade det varit lätt att tjura ihop och tappa gnistan men här fanns engagemanget och glädjen med hela vägen till slutsignal", avslutar Monica Malm.

Ännu en pokal till samlingen och ytterligare en titel att lägga till IBF Faluns stolta historia alltså. Vi säger stort grattis till laget för en fin silvermedalj och gratulerar även Arosstadens IS till segern!