Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Så tänker Thomas Brottman efter förlusten mot Pixbo

5 oktober 2018 15:56

Det är bara att ladda om efter det som hände senast hemma mot Pixbo där en ledning med 9-4 blev till förlust 9-10 efter förlängning. På lördagseftermiddagen väntar nykomlingen Lindås på bortaplan i Göteborg. Tränaren Thomas Brottman är ändå inte orolig för laget, trots det som hände senaste hemma mot Pixbo...


Det har gått lite mer än ett dygn efter den där sista perioden som många blev lite fundersamma kring, när IBF Falun tappade en till synes säker ledning och seger.

– Vi är väldigt nöjda med typ 43-45 minuter av matchen senast då Pixbo inte hade mycket att säga till om. Våra tre formationer dominerade i stort sett varje byte de gjorde, och hela laget spelar en bra och aggresiv innebandy, sammanfattar tränaren Thomas Brottman.

Ledning med 9-4 med 17 minuter kvar, har du funderat på det här, vad var det som hände egentligen?

– Vad ska man säga, det var lite som Murphs-lag. "Om något kan gå snett kommer det att gå snett." Vi blev lite för naiva och kanske ville gå lite för mycket för nästa mål. När domarna dessutom dömer några tveksamma beslut emot oss så tappar vi energi samtidigt som det ger Pixbo precis den energi de behövde, menar Brottman.

– Jag vill ju att vi ska fortsätta spela en offensiv innebandy, oavsett om vi som i det här fallet hade en ledning med 9-4. Men samtidigt, visst vi måste tänka lika mycket försvar också, annars blir det en konstig balans i laget, analyserar Brottman.

Det han tänker på är situationer i de senaste matcherna där motståndarna snabbt fått till spelvändningar och kontringar, två mot ett lägen och liknande när IBF har haft för mycket spelare med upp i anfallet som inte jobbat hemåt i backcheckingen.

– Det är klart att när vi sätter oss i de här situationerna som vi har gjort, ja då blir det jobbigt för oss. Det är då jag menar att vi måste ta ansvar för varandra, täcka upp när en går framåt måste någon annan vara med och täcka upp bakåt och ta det ansvaret, betonar Thomas Brottman.

Det är de här detaljerna som blir avgörande i de täta matcherna med ett högt speltempo som vi nu ser i SSL, där alla lag är med och kan slå varandra.

– Ja när matcherna står och väger på slutet som de gjort både borta mot Dalen och nu hemma mot Pixbo, då måste vi ju göra mål på våra chanser. Där har vi ju haft lägen att avgöra, som i inledningen av förlängningen hemma mot Pixbo till exempel.

Sen är det ju inte bara det, allt ska ju fungera. Från ett försvar som styr undan och täcker skott, till målvakt som gör sitt och inte släpper in de där bollarna, poängterar Brottman.

Det är saker som IBF nu får ta med sig när de nu åker ner till Askim utanför Göteborg och match mot nykomlingen Lindås.

Ett lag som fick se sig besegrade på hemmaplan av Storvreta senast med hela 7-1.

– Det ska bli kul och intressant att möta ett nytt lag i ligan. Vi vill hitta tillbaka till de fina första 45 minuterna i förra matchen, slår Thomas Brottman fast.

Noterbart i en i övrigt helt intakt trupp är att Johannes Larsson stannade kvar hemma i Falun och följde inte med laget ner till Göteborg. Han och hans sambo går i väntans tider...