Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Johansson inför Djurgården - IBF Falun

18 december 2021 21:00

"Thomas Holmgren är en kravställare som kan mycket om innebandy, han känner truppen och jag tror att det kommer bli väldigt bra."


På söndag klockan 16:00 spelar IBF Falun bortamatch mot Djurgården som fortfarande spelar för att säkra sin första poäng. För IBF Faluns del handlar det om en nystart med en nygammal tränare i form av Thomas Holmgren, ett beslut som nyblivne världsmästaren Emil Johansson hyllar: ”Thomas är en kravställare som kan mycket om innebandy, han känner truppen och jag tror att det kommer bli väldigt bra.”

Grattis till VM-guldet. Hur var känslan att äntligen få sätta dit finnarna igen efter två raka VM-silver?

Det är svårt att beskriva faktiskt, men det är väldigt skönt att äntligen få vinna igen. Sen är det extra skönt att gå göra det i Finland också.

SSL startar igen och din gamle backkollega är klar som tränare säsongen ut. Vad har du för förväntningar och tankar om Thomas Holmgren som huvudtränare?

Det känns positivt och roligt. Vi fick känna lite på det redan i fiol när han var en del av tränarstaben. Thomas är en kravställare som kan mycket om innebandy, han känner truppen och jag tror att det kommer bli väldigt bra.

Hur viktigt är det att få en bra start med en ny tränare tror du?

Det är viktigt med en bra start, samtidigt som det inte är ett måste. Man får mer arbetsro vid en bra start vilket kan bli viktigt. Samtidigt måste vi ge det tid nu när Thomas vill få in sitt spel i laget. När tryggheten kommer in i laget kommer det bli väldigt bra.

Ni möter Djurgården som har haft det väldigt tufft i årets SSL. Hur tror du matchbilden blir? Vi kommer ha mycket boll och få styra mycket i spelet. Offensiven blir vår nyckel till att vinna matchen, men vi får inte bli för naiva i anfallsspelet utan vi måste våga gå på mål.

Är underskattning ert största hot inför matchen och hur säker är du på tre nya poäng i helgen?

Någon underskattning kommer det inte bli, vi har mött lag tidigare i säsongen som legat i botten och förlorat, vi vet att det krävs en 100 procentig insats för att vinna matcher som dessa. Jag tror att förluster av den typen kan vara bra för att hålla laget ödmjuka inför resten av säsongen, då vi vet vad som händer ifall vi inte gör vårt jobb. Men jag tror vi kommer ta tre poäng i helgen, vi har en bra känsla och ligger på en bra nivå nu tycker jag. Sen har det kommit in bra energi med Thomas i laget också, avslutar Emil Johansson.