17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Bra start i Prag - Dubbla segrar för både damerna och herrarna

8 augusti 2019 19:27

Damerna och herrarna fick en flygande start på Czech Open i Prag under torsdagen. Båda lagen vann sina två inledande matcher i gruppspelet.

För damerna inleddes Czech Open i Prag med en stabil seger, 7-3 mot Bohemians från just Prag. Sen stod laget för en riktigt härlig prestation när de vände ett 0-4 underläge till seger 6-4 mot finska Viikingit. Det finska laget chockstartade matchen och gick fram till en 4-0 ledning på åtta minuter.

Lovisa Stenbergs reducering till 1-4 gav ändå laget lite hopp inför den andra perioden. Stenberg skulle även spela huvudrollen i den andra perioden där hon stod för ytterligare tre mål i den supervändning som IBF stod för.

13 minuter in i perioden var det kvitterat och med 1,30 kvar av matchen gav Emelie Björklund IBF ledningsmålet som via Stenbergs 6-4 i tom målbur i slutsekunderna gav laget en riktigt härlig seger och avslutning på den första dagen i Prag.

Herrarna inledde med en säker 5-0 seger mot Tjeckiska Tatran. Där noterades Alexander Hallén för två mål och nyförvärvet Emil Rudd för ett mål. Ett mål vardera också av Alexander Galante Carlström och Emil Johansson.

Dagens andra match spelades mot Schweziska SV Wiler-Ersigen. En målmässigt jämnare match som IBF ändå vann med 5-3. Återigen två mål av Hallén, men i den här matchen var det ändå nyförvärvet Victor Wettergren som blev poängbäst med två mål och ett assist.

Med i truppen ner till Prag är även Melker Hemmingberg, 16-åringen som precis flyttat till Falun för att gå på innebandygymnasiet och spela för IBF Falun visade även han vilka kvaliter han besitter och skrev in sig i målprotokollet.

Båda damerna och herrarna toppar nu sina respektive grupper när en match återstår i gruppspelet innan slutspelet väntar under helgen i Czech Open i Prag.