Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Svenska Mästare och damerna till SSL

20 mars 2020 15:35
Nyhet

Svenska Innebandyförbundet (SIBF) avslutar säsongen. Här redovisas besluten gällande alla förbundsserier, inklusive Svenska Superligan (SSL). – Situationen med Coronavirusets spridning i Sverige gör att vi inte kan genomföra de många matcher som skulle ha spelats, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl.


All innebandy på förbundsnivå är sedan tidigare färdigspelad/avslutad eller avbruten (SSL Dam och SM-slutspel) som en följd av Coronavirusets spridning i samhället.

Nu har förbundsstyrelsen, efter förslag från Tävlingsutskottet (TU), tagit beslut om SM-slutspelet och SM-finalen, samt upp- och nedflyttning för Svenska Superligan, allsvenskan (dam+herr), division 1 (dam+herr) och division 2 (herr). Bland annat innebär det att det inte kommer att bli något SM-slutspel och SM-finalen i Ericsson Globe ställs in.

– Besluten grundar sig i Svenska Innebandyförbundets tävlingsbestämmelser och beslut vid tidigare tävlingskongresser. Tävlingsutskottets upplägg var väl genomarbetat och styrelsen tog beslutet på ett extrainsatt möte, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Märit Bergendahl och fortsätter:

– Målsättningen har varit att ha en konsekvent syn och röd tråd för förbundsserierna och att det ska vara applicerbart även i distrikten. Om inte kval kan genomföras ska seriesegrare flyttas upp, samtidigt som lag som har åkt ur en serie ska flyttas ner.

– Föreningen Svenska Superligan (FSSL) ställer sig bakom och respekterar det beslut som Tävlingsutskottet och Förbundsstyrelsen har kommit fram till. I den problematiska situation som vi befinner oss i måste vi förhålla oss till de regelverk som vi tidigare gemensamt har beslutat om, säger FSSL:s ordförande Krister Kalte och fortsätter:

– Det är en exceptionellt svår situation vi befinner oss i, både som samhälle och som idrott. I det här läget är det bästa vi kan göra att avsluta säsongen och att planera för framtiden.

Daniel Lindkvist, ordförande IBF Falun:
– Det har, fram till det märkliga slutet varit en fantastisk säsong för IBF Falun, både på dam- och herrsidan. Vi gick in i säsongen med en tydlig målsättning, att damerna skulle ta klivet upp i SSL och herrarna skulle ta guldet tillbaka till Falun. Otroligt höga målsättningar och även om det nu genom de omständigheter som råder i världen avgjordes på ett annorlunda sätt så är det en fantastisk prestation som båda lagen stött för under säsongen 2019/20.

– Thomas Brottman sade det bra, ”Det är det här det handlar om, att vara etta när säsongens sista match är spelad”. Där var båda lagen och ingen kan någonsin ta ifrån dem hur oerhört välförtjänta de är att stå med ett SM-guld och en SSL-plats. Det här förändrar förstås inte att vi som samhälle står inför stora utmaningar. Jag hoppas dock att dagens besked kan ge Falun som stad och hela den rosa familjen, oavsett var man befinner sig, en stunds ljus i en i övrigt för tillfället ganska mörk tillvaro. IBF Falun som förening kommer att få jobba hårt för att klara ut den otroligt svåra situation vi hamnat i men vi kämpar hellre med ett SM-guld runt halsen än utan.
– Vi står tillsammans i den kris vi idag genomlever. Tillsammans kommer vi att ta oss igenom den. När vi kommit ut på andra sidan den märka tunneln, då vill färga Falun rosa och bjuda in alla till en rosa fest med oss. Guldet och SSL-platsen ska firas, det är bara en fråga om när. Ett firande är inget riktigt firande utan den rosa familjen på plats, avslutar Daniel Lindkvist.