17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Damerna föll i premiären

29 september 2018 18:08

IBF Faluns damer gick för seger i premiären borta mot Nacka. Men laget föll tungt med 5-3.

Falun med det stora målet den här säsongen att vinna serien och avancera till SSL får vänta på den första segern. I premiären borta mot Naacka blev det förlust med 5-3.

– Vi förde matchen totalt, men det hjälpte inte, vi var inte alls så heta och fokuserade som man måste vara för att vinna en sådan här typ av match, sammanfattar tränaren Daniel Dalbjer.

Hemmalaget var hela tiden i ledningen och höll hela tiden de stora seriefavoriterna Falun bakom sig. 1-1 efter den första perioden var enda gången som Faludamerna var i kapp målmässigt i matchen, annars fick de hela tiden jaga hemmalagets ledning.

Faluns tvåmålsskytt Lovisa Stenberg gav sitt lag lite hopp om poäng när hon slog in reduceringen till 4-3 i mitten av den sista perioden.

Men närmare än så kom aldrig Falun, med dryga två minuter kvar av matchen gjorde Nacka 5-3 vilket kom att bli slutresultaten i denna seriepremiär. – Jag vill framför allt lyfta fram Lovisa Stenberg i den här matchen, som med sin inställning och beslutsamhet visade vägen, avslutar Daniel Dalbjer.

Det är det som Faludamerna nu får ta med sig inför nästa helg. Då väntar dubbelmöte hemma mot först Hudik på lördag och på söndag väntar sedan match mot Sundsvall. Båda matcherna spelas 16.00 i Jalas Arena.