17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Inför Team Thoréngruppen - IBF Falun: Eric Björk

19 januari 2023 13:00

Pixbo är redan där. Ikväll ska finalmotståndet i Svenska Cupen bli klart och det står mellan regerande mästarinnorna Team Thoréngruppen och IBF Falun. Första matchen hemma i Guide Arena slutade med förlust för de rosaklädda och ikväll krävs seger efter 60 minuter för att ta dubbelmötet till förlängning och eventuellt straffar. Mission impossible? Inte enligt headcoach Eric Björk.

”Vi har ingenting att förlora. Det är inga innebandyexperter som tror på IBF Falun i det här. Thoréngruppen vann match ett och nu har de hemmaplan så vi kan gå ut avslappnat, spela ut och våga vinna. Det sistnämnda blir en nyckel idag, vi måste våga vinna.”, säger Eric Björk när vi når honom på bussen strax utanför Härnösand.

Gör ni några förändringar i laget jämfört med senast?

”Vi har gjort om lite i formationerna. I söndagens möte mot Endre (seger 5-3) tyckte vi att vi fick bra svar på en formation som vi vill fortsätta ge chansen kväll. Lina Källström Andersson, Izabel Carpenter och Wilma Svedlund är fortsatt otillgängliga för spel, men i övrigt är det samma trupp som senast.”

Team Thoréngruppen är obesegrade under säsongen. 17 raka vinster i SSL, enbart segrar i Svenska Cupen och man tog dessutom hem Champions Cup-titeln häromveckan. De regerande svenska mästarinnorna och tillika cupmästarna från förra säsongen är onekligen formstarka, så vad talar egentligen för IBF Falun ikväll?

”Det är väl en klyscha men varje vinst är ett steg närmare en förlust. Thorén är absolut favoriter, de har vunnit alla matcher de ställt upp i. Men vi har gjort bättre och bättre prestationer för varje match under säsongen och har utvecklat vårt spel, kanske framförallt i egen zon. Det blir inte enkelt men vi vet vad vi behöver göra för att ge det en ärlig chans ikväll.

Seger efter 60 minuter innebär att semifinalen går till förlängning och eventuellt straffar. Vem tror du skjuter IBF Falun till cupfinal?

"Intressant fråga! (skratt). Jag ser framför mig en matchbild där det avgörs på ett slumpmål. Jag blir inte förvånad om Elin Nordström avgör."

Matchen ser du på Aftonbladet TV med start 18:30