Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

Emil Johansson inför premiären på lördag

1 oktober 2020 10:10
SSL Herr

Coronaviruset fortsätter att påverka vår vardag men på lördag kliver IBF Faluns herrar äntligen in på Guide Arena och spelar säsongens första match. Som motståndare har man ett Sirius som gjort stora förändringar i truppen och Emil Johansson tror på en Falunseger och ser fram emot den nya säsongen - Varit en lång försäsong, nu är man sugen på att spela på riktigt!


Förra säsongen avslutades utan slutspel då Covid-19 pandemin satte paus i vår vardag vilket gett samtliga SSL-klubbar en ovanligt lång försäsong. Men det är inget som ska påverka klubbarna negativt menar Emil Johansson.
-Även om försäsongen har varit lång så har det gått bra tycker jag. Träningen har gått bra och nu i år har vi spelat lite färre träningsmatcher än vanligt vilket gör att man är extra sugen på att få komma igång och spela på riktigt.

IBF Falun har inför säsongen tappat tre rutinerade spelare från A-laget samtidigt som man förstärkt laget med nye backen Patrik Burman som kommer från just helgens motstånd, Sirius. Spelarförlusterna är dock inget som oroar Emil Johansson som istället lyfter fram en av lagets talanger.
-Det är klart att det påverkar oss, det är tre spelare som varit i klubben länge. Det är en förlust både erfarenhetsmässigt och i omklädningsrummet. Samtidigt är det en del av idrotten, folk kommer och går och det är ett naturligt steg då vi är inne i en generationsväxling nu. Andra får ta mer plats och det var precis likadant för mig när jag var ny i klubben. Nu för tiden är det mer naturligt för mig att ta mer ansvar både på och utanför planen. En spelare som jag tror kommer fortsätta sin fina utveckling är Malte Lundmark som varit väldigt duktig i flera år, han har sett riktigt vass ut på träningarna och i år kan han bli livsfarlig!

Hur Emil och Malte presterar får vi se nu på lördag på Guide Arena, men det är ett sammansvetsat IBF Falun som startar säsongen.
-Det är en bra känsla i laget och det ska bli kul att dra igång igen. Personligen får vi se, vi har som sagt inte spelat allt för många träningsmatcher. Fysiskt är det inga problem men spelet med klubba och boll kanske inte är 100% riktigt än. Första omgångarna får vi spela ihop laget nu, vi hade ett väldigt fint spel förra säsongen och i år kanske det tar några omgångar innan vi når upp till den nivån.

Historiskt sett har IBF Falun ett övertag mot Sirius, men Faluns stjärnback höjer ett varningens finger.
-Sirius har tappat flera duktiga spelare vilket gör att det är svårt att veta vart de står. Historiskt har vi haft lite problem med dem ibland och måste vara ödmjuka inför matchen på lördag. Jag tror det blir viktigt att spela med ödmjukhet och fart i benen. Göra de enkla grejerna rätt och inte fuska. Gör vi det ska vi vinna matchen på lördag.

Helgens match kommer spelas inför endast 50 åskådare på grund av coronarestriktionerna, men nya planer för att tillåta upp till 500 åskådare diskuteras för stunden, något som Emil Johansson tycker är viktigt.
-Publiken har jättestor betydelse, i alla fall för mig. Jag har spelat försäsongsmatcher tidigare utan publik och det är en konstig känsla. Det blir svårare att komma in i matcherna. Därför välkomnar vi beskedet med en ökning av fans på matcherna. Man får alltid lite extra adrenalinkick av att spela inför våra fans!

Samtliga matcher från SSL Matchens sänds på SportExpressen Play samt DT.se

Vill du stötta IBF Falun i den tuffa situiationen med spel inför 50 personer? Boka en stödbiljett för 50:- på ibffalun.com/biljett

Vill du se matchen tillsammans med andra fans till IBF Falun? O´Léarys i Falun sänder samtliga matcher för IBF Falun dam och herr.