17 Apr 1 match
19 Apr 1 match

Galante förste spelare över 500 mål i SSL

8 oktober 2018 16:36

Med sitt hattrick i lördagens match borta mot Lindås passerade Alexander Galante Carlström den magiska gränssen, förste spelare över 500 mål i SSL. Nu kommer han att hyllas för sitt målrekord i samband med fredagens hemmamatch mot Storvreta.

I lördagens seger borta mot Lindås med 11-4 svarade Alexander Galante Carlström för tre av målen. 6-1 målet i den andra perioden var mål nummer 499 i SSL.

Det magiska målet, milstolpen 500 mål prickades in 40 sekunder in i den andra perioden, vilket följdes upp av mål nummer 501 bara ett par minuter senare.

Redan förra säsongen blev Galante Carlström den främste målskytten någonsin i SSL då han passerade Hannes Öhman och hans 476 mål.

Bland de nu aktiva i SSL är Galante Carlström helt överlägsen i målligan, närmast är lagkamraten Rasmus Enström som står noterad för 345 fullträffar så här långt i sin karriär.

Efter de fem inledande omgångarna av årets seriespel är Galante Carlström noterade för totalt 15 poäng, tio mål och 5 assist vilket placerar honom på en andra plats i den totala poängligan.

På fredag i samband med IBF Faluns hemmamatch mot Storvreta kommer Alexander Galante Carlström att uppmärksammas och hyllas för sitt målrekord.

Så ta dig till Jalas Arena och se matchen och hylla tidernas målskytt i SSL, IBF Faluns Alexander Galante Carlström.