Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 1 match

IBF Falun stänger för publik på matcherna

11 november 2020 09:35
SSL

Med stor respekt för den ökade smittspridningen i Dalarna och Falun har IBF Faluns styrelse idag fattat beslut om att stänga Guide Arena för publik på läktaren tillsvidare i samband med matcherna i Svenska Superligan.


Inom idrotten pratar man ibland om ”matcher på liv och död” och många är vi som emellanåt också känt just så, som att resultatet i matchen vi just där och då är inne i betyder mer än någonting annat. Ibland behöver vi påminna oss själv om att så inte är fallet.

Runt om i Sverige och inte minst hos oss här i Dalarna pågår verkliga kamper på liv och död. Inom akutsjukvården kämpar läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal för att hålla människor vid liv. Pandemin har oss åter i ett järngrepp och det är ingenting som regering, folkhälsomyndighet, regionerna eller kommunerna kan göra själva – vi är alla en del av samhället och det är upp till oss att ta ansvar på det sätt vi kan.

Vi vill att människorna i och runt omkring IBF Falun ska vara en stor rosa familj. Spelare, ledare, funktionärer, supportrar – alla ska ha en självklar plats i den gemenskap vi valt att kalla en familj. Sin familj tar man hand om, man vill den väl och man vårdar den ömt, även när det betyder att man måste fatta tuffa beslut, beslut som gör ont.

Tisdag eftermiddag rapporterade Region Dalarna att antalet fall av Covid-19 nu uppgick till 4 247 personer, en ökning med 12 % på bara en vecka. Anders Lindblom, smittskyddsläkare på Region Dalarna, säger att ”alla måste ta ansvar för att bromsa smittspridningen, annars kommer fler människor att bli allvarligt sjuka och dö i covid-19". En tydlig signal som vi måste ta på allvar.

Vi har gjort vad vi kunnat för att försäkra oss om att vi har arrangemang som bedrivs under så smittsäkra omständigheter som det bara är möjligt. Utifrån den situation vi befinner oss idag, inte bara som innebandyförening utan som en del av lokalsamhället, är vår uppfattning att vårt ansvar sträcker sig längre än så. Även om det i dags dato inte är utfärdat några striktare lokala restriktioner i Dalarnas län har IBF Faluns styrelse fattat beslut om att för tillfället stänga våra matcher för publik.

Det innebär att lördagens match mot IBK Dalen kommer att spelas inför tomma läktare och att detta gäller tills vidare. Vi vill inget hellre än att få spela våra matcher inför fullsatta läktare i Guide arena och vi längtar efter den dag då det åter är möjligt. Det får dock aldrig ske till priset av att människor insjuknar och i värsta fall dör vilket, direkt eller indirekt, kan bli fallet om vi är en bidragande orsak till spridning av Covid-19.

Vi har all förståelse för och delar den besvikelse alla ni på läktarna känner men vi tror och hoppas också på er förståelse för den allvarliga och svårbedömda situation vi befinner oss i.

Håll i, håll ut och håll avstånd!

Tillsammans är vi den rosa familjen, tillsammans är vi IBF Falun.

IBF Faluns styrelse gm Daniel Lindkvist [email protected]