Lördag
21 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Emil Johansson inför Kalmarsund

10 februari 2020 19:04
Inför Match

Efter en säker seger hemma mot Mullsjö är det redan imorgon dags för en ny hemmamatch för IBF Falun. Kalmarsund kommer till Falun med revanschlust då man förlorade första mötet i november, samtidigt som IBF Falun jagar tre poäng för att behålla sin ledning av serien. Emil Johansson tror det blir en match där Falun måste ha fokus på sitt passningsspel.


Ni har en stabil seger mot Mullsjö i ryggen där din femma stod för sju mål tillsammans, hur är det att spela i en så formstark femma?
-Vi har spelat ihop länge de flesta av oss, mycket av spelet går av sig själv. Vi har också en tydlig och bra rollfördelning som alla i femman är bekväma med. Men det är också mycket hårt jobb bakom framgångarna.

I morgon möter ni Kalmarsund hemma, vad har du för tankar om matchen?
-Jag var själv sjuk i förra mötet mot dem så det ska bli kul att spela morgondagens match. Jag tror att det blir en match där vi tar kommando och för matchen. Vi måste vara noga när vi har bollen och undvika misstag då vi vet att dom är farliga på kontringar. Vi får inte ge bort något gratis.

Vad tror du blir avgörande till slut?
-Om vi undviker slarv med bollen och spelar vårt spel borde vi kunna kontrollera matchen som vi gjorde mot Mullsjö senast och till slut vinna den.

Du blev nyligen utnämnd till Världens bästa innebandyspelare. Hur ser du själv tillbaka på 2019 för din egen del?
-Personligen har jag haft ett jättebra år där jag har utvecklats mycket. Samtidigt vinner jag hellre SM-guld och andra titlar på lagnivå än personliga utmärkelser. Priset är ett kvitto på att man gör rätt och jag är såklart väldigt hedrad. Men det krävs mycket hårt jobb för att bli bäst i världen och nu vill jag behålla denna nivå.

Det är första gången en back vinner priset, hur känns det att bli den förste försvararen som får priset?
-Det är alltid stort att vara först med något. Jag har länge varit en väldigt offensiv back som gillar att spela i båda riktningarna, vilket jag tror är en anledning till att jag vann. Den typen av försvarare tycker jag blivit vanligare de senaste åren. Men det är klart att det är kul och hedrande att få utmärkelsen.

Finns det något bättre än en spännande SSL-match mitt i veckan? Kom till Guide Arena på tisdag och visa ditt stöd i lagets match mot Kalmarsund 19:15.
Biljetter till matchen hittar du här!